USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Рокинях школярів навчали патріотизму

1 Квітня 2016 13:12
Учні Луцької гімназії №4 та школи села Прилуцьке разом з учасниками Спілки воїнів АТО взяли участь у військово-патріотичному святі. Захід відбувся завдяки фінансовій підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у музеї-скансені, що знаходиться у селі Рокині.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

«Ми вирішили для нашої дітвори, влаштувати свято, щоб вони спробували козацького куліша, подивились як на шаблях б’ються і як виглядає бойовий гопак. Діти повинні знати історію краю, в якому живуть. До того ж це можливість цікаво провести час на свіжому повітрі. Транспортні послуги з перевезення дітей до скансену нам надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – розповів голова спілки воїнів АТО Олег Твердохліб.
Під час екскурсії дітям показали цікаві й захоплюючі експозиційні матеріали представлені в семи залах музею, які розповідають про виникнення землеробства та зародження скотарства на Волині, еволюцію землеробських знарядь праці. Відтворили давнє обрядне дійство – «Весна іде – мир несе!». Розповіли, як у давні часи закликали птахів та зустрічали весну.
Вихованці школи козацького гарту ознайомили гостей з українським традиційним бойовим мистецтвом. По завершенню екскурсії діти залишилися задоволеними та сповненими вражень.
На переконання організаторів, такі заходи вкрай важливі для всебічного розвитку школярів та прищеплення їм любові до традицій Волині та патріотизму до Батьківщини. Окрім того, це можливість поспілкуватися з бійцями, які побували в АТО і з перших вуст почути про події, які їм довелося пережити у зоні військових дій. Події останніх років спонукають до того, що сьогодні молодь, попри юний вік, виявляє високу патріотичну свідомість та міцну громадську позицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus