USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Росії на «страйках виборців» затримали майже 260 людей

28 Січня 2018 22:06
У кількох містах Росії в день так званого «страйку виборців», що відбувся на заклик опозиціонера Олексія Навального, затримали загалом щонайменше 257 людей.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані російського незалежного правозахисного медіа-проекту «ОВД-Інфо».

Згідно з інформацією, затримання відбувалися принаймні у 25 містах. Більшу частину затриманих уже відпустили, ще частина лишається в поліції.

Декого відпустили без складання протоколів про адміністративне порушення, на інших такі протоколи складали. Щодо кількох активістів уже й винесли рішення, на кшталт штрафу у 150 тисяч рублів (нині це понад 76 тисяч гривень) чи адмінарешту на 10 діб.

Є також повідомлення про побиття декого з затриманих.

Деяких активістів затримували не на самих акціях, а вдома або біля дому. Серед затриманих є і журналісти, зокрема кореспонденти Радіо Свобода чи його проектів.

Також серед затриманих – і фактичний організатор акції, опозиційний діяч і борець із корупцією Олексій Навальний. Його затримали на мітингу в Москві і залишили у відділку поліції на 48 годин до суду. Його звинуватили за статтею Кодексу про адміністративні правопорушення Росії про порушення порядку проведення публічного заходу.

Загалом в акції взяли участь тисячі людей. Наймасовіші демонстрації були в Москві і Санкт-Петербурзі. У штабі Навального заявляють, що загалом заходи «страйку виборців» відбулися у 118 містах – і в Росії, і за її межами.

Олексій Навальний закликав своїх прихильників вийти 28 січня на «страйк виборців», щоб протестувати проти того, що його не допустили до участі у виборах президента Росії на підставі непогашеної судимості. Опозиціонер відтак називає вибори, призначені на 18 березня, нечесними і закликає прихильників не йти на них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Січня 2018 23:48
Правильно зробили, кожному ще по 15 суток дати!!!
Петручіо до Анонім Показати IP 29 Січня 2018 09:55
Текст уважно читав ? А то будеш діточкам їсти нести з магазину і біля порогу тебе затримують на 15 суток за учать в мітингу про який ти навіть ні слухом ні духом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus