USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Росії знищили будинок Шевченка

24 Лютого 2016 16:47
У Росії знищили будинок Шевченка. Україна вимагає реакції ЮНЕСКО. Про це інформує Українська правда.

У російському місті Оренбург знищили будинок, де перебував під час заслання Тарас Шевченко.

Про це на засіданні Кабміну повідомив віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко.

"У місті Оренбург, РФ знищили будинок, де перебував Тарас Шевченко під час заслання, яке йому влаштував тодішній російський цар. Теперішній російський "цар", президент Путін, напевне, хоче знищити і пам'ять про Шевченка", - заявив Кириленко.

"Не дивлячись на те, що будинок був пам'яткою архітектури національного значення і мав відповідний охоронний номер, він зруйнований повністю. На його місці побудований об'єкт інфраструктури – паркова для приватного банку. Це порушення не тільки національного законодавства, це їхня внутрішня справа, але й усіх міжнародних норм", - додав міністр.

Через це Мінкульт та МЗС звернуться до ЮНЕСКО та інших міжнародних пам'яткоохоронних організацій, щоб вони відреагували на ці дії РФ.

Міністр нагадав, що в Україні також знаходиться багато пам'яток, пов'язаних з діячами російської культури.

"У нас в голову нікому не приходить знищити будинок, скажімо, де перебував Пушкін", - обурився Кириленко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Лютого 2016 17:34
Українці процентів 90 терпіли і л*хі.Ось кацапи і вчать.А взагалі шкода що АТОшникі за рабів гинуть.Недостойні холопи щоб за них життя клали(((
??? Показати IP 24 Лютого 2016 18:24
москалі ще раз доказують на скільки вони нас "обожнюють" "люблять""шанують"
Ну-Ну до ??? Показати IP 25 Лютого 2016 14:14
А не подскажет ли не уважаемый министр (пока ещё) культуры Вячеслав Кириленко сколько памятников разрушено в Украине и сколько наказано хулиганов (преступников)? Ну к слову, чтобы дополнить новость. В РФ по поводу сноса этого дома возбуждено уголовное дело. О том что РФ целенаправленно снесла эту хибарку-памятник можно будет говорить лишь если уголовное дело спустят на тормозах и собственника построившего парковку не осудят. Понятно что памятники в принципе не охраняются и в отсутствие правоохранительных органов любой недобросовестный человек может их разрушить. Важнее тут является реакция государства на данное деяние. В отличие от Украины, где правоохранительные органы во время сносов памятников находящихся под охраной государства, стоят и ковыряют в носу, там ничего подобного не наблюдалось. Вот если дело спустят на тормозах и виновник не понесет ответственности, как это принято сами знаете где, тогда и надо начинать говорить об недопустимой халатности РФ в области охраны памятников. Ну а фальстарты Кириленко (рука не подымается назвать его министром культуры) - выглядят пока смешно.
Ну-НУ до ??? Показати IP 25 Лютого 2016 14:26
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus