USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Рожищенському районі закрилися три школи

14 Листопада 2016 18:43
Закриття сільських початкових шкіл – болюче питання, як для сільських громад, так і влади, яка бере на себе відповідальність за такі непопулярні кроки.

Питання призупинення діяльності загальноосвітніх шкіл І-го ступеня у селах Вишеньки, Козин та Кроватка викликало дискусії серед депутатського корпусу районної ради.

Про це повідомляє Район.Рожище.

Це питання вже було на порядку денному сесії напередодні 1 вересня. Тоді народні обранці, представники громад, не підтримали рішення про закриття малокомплектних шкіл. Це було більш політичне рішення, бо ніхто не хотів бути ворогом освіти на селі. Але реалії такі, що держава відмовляється фінансувати ті навчальні заклади, які не мають жодного класу, натомість пропонує сільським школярам або індивідуальну форму навчання, або ж навчання у сусідніх діючих школах.

Оскільки у школи сіл Вишеньки, Козин та Кроватка Першовересень так і не завітав, не було дітей, то з цими навчальними закладами потрібно було щось робити.

«Напередодні 1 Вересня сільська рада разом з батьками робили ремонт в приміщенні школи. Але потім з району нас повідомили, що буде індивідуальна форма навчання дітей – по 5 годин на тиждень. Батьки на це не погодились і віддали дітей у школи сусідніх сіл. Але жителі села хочуть, щоб приміщення залишилось. Можливо, на час відсутності школярів, ми відкриємо тут садок», - розповів Носачевичівський сільський голова Олександр Корнійчук.

«У нас ситуація була дещо інша. Наш директор взяв відпустку і поїхав у своїх справах. І батьки вчасно не написали заяв про прийняття дітей. 1 вересня школа у Кроватці не відкрилась. Батьки повіддавали дітей в інші школи – у Березолуки, Залісці і Доросині», - поділилась наболілим Березолуківський сільський голова Лілія Коцюбайло.

Після тривалого обговорення питань про призупинення діяльності початкових сіл у Вишеньках, Козині і Кроватці, депутати дійшли згоди і все-таки проголосували за це рішення. Щоправда, попередили відділ освіти і молоді про те, що контролюватимуть, як ці навчальні заклади зберігаються. Бо є сподівання, що в майбутньому у цих селах з’являться учні, а відтак і зачинені школи відновлять діяльність.

Також влада повинна подбати про довіз учнів на навчання. Та й врешті-решт потрібно вже придбати обіцяний новий шкільний автобус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
гузь Показати IP 14 Листопада 2016 19:28
Добре що Клімчук цього не знає
можливо Показати IP 14 Листопада 2016 19:33
потрібно спочатку купити автобус .а вже потім закривати школи!але хто в нас думає?
мешканцям Показати IP 15 Листопада 2016 08:08
десь в кроватці фермер руслан, депутат районної ради, що він зробив щоб школа не закрилась, а бла бла кожен може, популістам не місце поряд з нами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus