USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

У санаторії «Дачний» встановлять протипожежну сигналізацію

12 Квітня 2021 11:58
Санаторій «Дачний», розташований в селі Жабка, потребує встановлення протипожежної сигналізації. На ці потреби з обласного бюджету планують виділити більш як півмільйона гривень.

Про це йдеться у проєкті розпорядження голови Волинської ОДА, яке розглянули депутати облради під час бюджетної комісії.

Зокрема, на встановлення протипожежної сигналізації пропонується виділити 638 тисяч гривень. Ці кошти рекомендують зняти з бюджету розвитку.

Нагадаємо, санаторій для дітей з батьками «Дачний» на Волині, в якому реабілітовують і лікують дітей з особливими потребами, з початку року не функціонував.

Читати ще: Виклики та перспективи: перша медична рада у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства

Заклад припинив свою роботу з початку пандемії. А відколи вступила у дію медична реформа, санаторій, як і всі інші медичні установи країни, почали фінансувати за кошт НСЗУ. Щоб підписати договір на пакет послуг із Національною службою здоров’я, необхідно виконати певні вимоги: треба збільшити ширину сходів, змінити кут нахилу пандуса, зробити дворівневі поручні. Також у закладі відсутня протипожежна сигналізація.

Читати ще: Санаторій «Дачний» біля Луцька закривати не будуть

Наразі санаторій запрацював, проте пакети послуг з Національною службою здоров’я України досі не вдалося підписати через значні вимоги відомства.

Читати ще: Санаторій для дітей з батьками «Дачний» знову приймає підопічних

Загалом щороку в санаторії проходять реабілітацію більше тисячі дітей. Поки що керівництво закладу знайшло вихід, скориставшись постановою Кабміну, якою передбачено до 25 тисяч гривень із державного бюджету на одного пацієнта. Однак тут працюють над тим, аби підписати пакети з НСЗУ.

Як інформує пресслужба облради, члени бюджетної комісії погодили пропозицію виділити кошти на протипожежну сигналізацію. Ухвалити відповідне рішення мають депутати під час чергової сесії, щоб тут змогли почати роботи з влаштування протипожежної сигналізації.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus