USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Санаторій «Дачний» біля Луцька закривати не будуть

8 Березня 2021 16:10
Санаторій «Дачний» біля Луцька, де проходять реабілітацію діти з неврологічними та ортопедичними патологіями, зараз не працює, однак свою роботу таки має відновити.

Про це стало відомо під час пресконференції щодо 100 днів роботи Волинської обласної ради.

Нагадаємо, з початку пандемії, заклад припинив свою роботу. А відколи вступила у дію медична реформа, санаторій, як і всі інші медичні установи країни, почали фінансувати за кошт НСЗУ. Щоб підписати договір на пакет послуг із Національною службою здоров’я, необхідно виконати певні вимоги: треба збільшити ширину сходів, змінити кут нахилу пандуса, зробити дворівневі поручні. Також у закладі відсутня протипожежна сигналізація.

Як повідомив голова облради Григорій Недопад, під час минулої сесії депутати виділили кошти на протипожежну сигналізацію та на те, щоб зробити його доступнішим для дітей з особливими освітніми потребами.

«Санаторій перестав працювати у зв’язку з пандемією. Ми розіслали листи на громади про те, щоб діти там оздоровлювалися. Заклад не збираються закривати. Ми знаємо чудово, що реабілітація для таких діток обов’язкова. Ми будемо шукати можливі варіанти і зробимо все можливе для того, щоб санаторій працював», – переконує він.

До слова, путівки для дітей раніше забезпечувала держава. Нині ж у пакеті послуг НСЗУ такої функції не передбачено. Торік заклад потрапив під реорганізацію. Санаторій приєднали до Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства. Генеральна директорка комунального підприємства Ірина Горавська каже: можливо, владнати ситуацію допоможе постанова Кабміну № 309. Згідно із нею, на оздоровлення дітей-інвалідів держава повинна виділяти від 16 до 25 тисяч гривень. Однак поки що вона не вступила у дію.

Читати ще: Виклики та перспективи: перша медична рада у Волинському обласному територіальному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства

Також народна депутатка Ірина Констанкевич скерувала депутатський запит до міністра соціальної політики Марини Лазебної, аби міністерство забезпечило видатки на реабілітацію дітей з інвалідністю для санаторію у 2021/22 роках.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Березня 2021 17:29
"закладі відсутня протипожежна сигналізація" - це такий жарт???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus