USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Саудівській Аравії жінкам уперше дозволили працювати нотаріусами

10 Липня 2018 09:41
У Саудівській Аравії в межах процесу лібералізації влади жінкам вперше в історії дозволили працювати нотаріусами.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Arab news.

Міністерство юстиції країни видало 12 жінкам ліцензії, яка дають право надавати нотаріальні послуги.

Відтепер ці жінки мають право, наприклад, завіряти документи, видавати чи скасовувати довіреність та виконувати інші функції нотаріуса.

За розширення прав жінок та інші радикальні зміни у країні, які послаблюють певні заборони, бореться саудівський принц Мухаммед бін Салман.

Раніше в Саудівській Аравії жінки вперше отримали водійські посвідчення, що тепер дає їм офіційне право керувати автомобілем. Заборона на водіння для жінок була чинною з 1990 року. До 2018 року Саудівська Аравія була єдиною країною у світі, де жінкам заборонялося сідати за кермо.

Також у Саудівській Аравії жінкам дозволили відкривати власний бізнес без згоди чоловіка або «опікуна». Крім того, жінкам від 25 років дозволили виїжджати без супроводу чоловіків.

До цього в Саудівську Аравію вперше призначили послом жінку. Жінки у Саудівській Аравії досі не обіймали таку посаду в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus