USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі на Волині за 400 тис. відремонтували в дитсадку харчоблок та котельню

27 Листопада 2019 08:00
У дитсадку села Маньків, що в Затурцівській об’єднаній громаді Локачинського району, відремонтували приміщення харчоблоку та котельню.

Перевірити результати робіт в садочку приїхав народний депутат України Вячеслав Рубльов.

З обласного бюджету на капітальний ремонт приміщення харчоблоку виділили 190 тисяч гривень. За ці кошти тут не тільки довели до ладу приміщення кухні, а й встановили побутову техніку, тумби та шафи, а також облаштували відокремлене приміщення для миття посуду. Крім того, у рамках програми Кабміну на соціально-економічний розвиток територій було виділено 200 тисяч гривень. Їх у дитсадку використали на ремонт котельні.
«У котельні встановили двері і вікна, нову автоматику до котла, змінили насос, будемо замінювати димову трубу – та що є, уже давно в аварійному стані», - констатує заступник голови Затурцівської ОТГ Василь Демидюк.
Як відомо, постанова Кабінету Міністрів про розподіл коштів із соцеконому, згідно якої було передбачене фінансування об’єктів, вийшла ще в липні 2019 року. Проте, після обрання Верховної Ради та зміни Міністрів, згадану постанову та її виконання заблокували.

«У Верховній Раді я як депутат-мажоритарник постійно відстоюю перед урядом важливість фінансування тих об’єктів, на які передбачені кошти з соцеконому. Адже це ті відносно невеликі проєкти, на які не вистачає коштів місцевих бюджетів, але які потрібно втілювати вже і зараз. Тому я знову буду піднімати перед урядом питання розблокування фінансування об’єктів по програмі соціально-економічного розвитку», - зазначив Вячеслав Рубльов.
Наступна проблема, яку потрібно вирішити, це ремонт санвузлів. За словами завідувачки дитсадка Наталії Слободи, дитячі вбиральні не ремонтували уже дуже давно, тож жодної критики вони уже не витримують.
Також у закладі потребує ремонту пральня. Народний депутат зазначив, що в наступному році питання із ремонтом санвузлів і пральні будуть вирішувати у співпраці із об’єднаною територіальною громадою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus