USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У селі Шепель за підтримки Фонду Ігоря Палиці облаштували дитячий майданчик

30 Жовтня 2018 20:05
Відтепер дітки села Шепель, що належить до Заборольської об’єднаної територіальної громади, мають змогу проводити час на новому дитячому майданчику, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Урочисто відкрили ігрову зону керівник Заборольської ОТГ Валерій Боярський, в.о. старости села Шепель Леся Новосад, представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександр Мельничук та керівник ініціативної групи, депутат місцевої сільради Михайло Палюх, завдяки якому і сталася ця подія.

Чудове свято «народження» дитячого майданчика, як зазначили ведучі заходу, об’єднало малечу і їхніх батьків. Раніше дошкільнята не мали місця для рухливих ігор та цікавого дозвілля. За словами місцевих жителів, старші школярі вільний час проводили на місцевому стадіоні, а меншим не було де подітися.



Керівнику ініціативної групи, вихідцю села Михайлу Палюху вдалося об’єднати місцеву громаду навколо створення дитмайданчика, заручитися підтримкою керівника ОТГ і підготувати проект для залучення коштів із Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«У селі багато дітей дошкільного віку, а дитячого майданчика не було, - зазначив місцевий активіст. - Тому виникла ідея спільними зусиллями зробити добру справу для села. Хотіли організувати таке місце, аби діти більше часу могли проводити на свіжому повітрі, а не сидіти перед телевізорами чи з гаджетами».

За словами в.о. старости Шепеля Лесі Новосад, загалом у селі – 210 діток, половину з яких складають дошкільнята.

«Подібні майданчики уже є у селах Заболоття та Охотин, - розповіла очільниця села. – Це дуже добре і для дітей, і для їхніх батьків. Приємно, що тут теж люди організувалися, зуміли і самі вкластися і залучити кошти громади і Фонду «Тільки разом». Тепер дітки мають місце для відпочинку».

Валерій Боярський стверджує: приємно, коли спільними зусиллями вдалося отримати такий гарний результат.

«Сільська рада допомогла екскаватором, фарби закупила. Самі люди працювали, аби вдалося облаштувати територію. Тепер душа радіє, що малеча матиме змогу розважатися, розвиватися, та й батьки з ними відпочинуть», - зазначив керівник громади.

Місцева жителька Руслана із сином Андрієм ділиться: «Емоції – тільки позитивні. У нас в селі не було дитячого садочка, от і маленьким діткам не було де гратися. Дякуємо організаторам за реалізацію гарної справи».

Представник Фонду «Тільки разом» Олександр Мельничук подякував громаді за активність і організованість у досягненні спільної ідеї.

«Фонд Ігоря Палиці уже третій рік реалізовує різноманітні проекти у Луцькому районі. Саме ті, які ініційовані самою громадою, її активістами, - підкреслив під час відкриття Олександр Мельничук. – Найприємнішими є ті, що орієнтовані на діток, для їхнього розвитку. Переконаний, ця подія увійде у вашу пам’ять, як приклад згуртованості жителів села. Ваш майданчик – це ваше спільне надбання. Якщо будете про нього дбати, він прослужить не одному поколінню дітлахів. Потрібно робити добро, щоб життя діток було цікавим, щоб ми стали згуртованою нацією патріотів».



Окрім того Фонд «Тільки разом» презентував сільським активістам, які долучилися до обладнання ігрового майданчика, пам’ятні кружки, а місцевим спортсменам – волейбольні м’ячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus