USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Шацькій громаді заборонили збирати ягоди в лісах. Як реагують місцеві мешканці

25 Червня 2022 19:59
Мешканці прикордонних сіл цьогоріч не зможуть поповнити сімейні бюджети за кошти від збору ягід та грибів. Через воєнний стан в країні та загрозу з боку Білорусі ходити в ліс у прикордонні заборонено.

Нагадаємо, на Волині заборонили збирати ягоди у населених пунктах, які межують з Білоруссю.

Як повідомили у 100 окремій бригаді ТрО, на півночі Волинської області, у районах виконання завдань складових сил оборони, оперативна ситуація змушує запровадити сувору заборону на відвідування громадянами лісних масивів. Умовна лінія, на північ від якої діє сувора заборона на відвідування лісових масивів, пролягає через населені пункти Камінь-Каширського та Ковельського районів.

Камінь-Каширський район: Городок, Оленине, Гута-Боровенська, Полиці, Гута-Камінська, Камінь-Каширський, Раків Ліс, Підріччя.

Ковельський район: Велимче, Замшани, Текля, Чевель, Залюття, Смолярі, Сукачі, Заболоття, Нудиже, Згорани, Заозерне, Гупали, Забужжя.

Читати ще: Без ягід і дичини: цьогоріч на Волині ягідний сезон та полювання не відкриватимуть

Під повну заборону підпала і Шацька територіальна громада, зазначив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини її голова Сергій Карпук.

«Ми підпали під заборону відвідування лісів. У нашій громаді – це вся територія, бо ми близько до кордону», – розповів він.

Попри розуміння ситуації, місцеві мешканці не надто в захваті від цієї перспективи, адже цього року вони можуть втратити значну частку своїх сімейних доходів. Та й громада недоотримає кошти за збір дикоросів.

«Це менша можливість покращення бюджету громади і сімейних бюджетів людей. Звичайно, місцеві негативно до цього ставляться. Їх теж можна зрозуміти: кожен сподівався, що зможе зібрати та здати ягоди, заробити кошти. Це негативно відображається на їхньому добробуті. Ми подавали пропозиції, але через те, що ми близько біля кордону, то у нас також є військові, і відвідування лісів стало неможливим», – наголосив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Червня 2022 09:54
якщо заборонили збирання ягід і грибів то за що жити дітей кормити ? допомоги теж недають а тільки дають переселенцям які віддихають на наших озерах . а нам получається вмирати чи що ?
Ліна Показати IP 26 Червня 2022 17:19
Наша влада тільки вміє що забороняти!! Не шукають альтернативу бо то треба думати.. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus