USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Шацькому районі планують створити лише 1 громаду, у Любомльському – 3

16 Червня 2015 08:15
На базі Шацького р-ну планують створити лише 1 громаду з центром у Шацьку. Любомльський район має можливість створити на своїй території 3 спроможних громади з центрами у Любомлі, селищах Головне та Гуща.

Про це стало відомо під час зустрічі з громадою Шацького й Любомльського районів, що відбулася у рамках постійно діючого семінару «Децентралізація влади та реформування місцевого самоврядування. Стратегія реформ-2020», - повідомляє Офіс реформ у Волинській області.

Зустріч у Любомлі вкотре підтвердила, що громади готові до об’єднання та нових повноважень, які їм делегує держава.

На зустрічі були присутні експерт Офісу реформ Петро Гоцалюк, доктор політичних наук, професор кафедри політології та державного управління історичного факультету СНУ ім. Лесі Українки Валентин Малиновський, начальник відділу зведеного бюджету та міжбюджетних відносин департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Горщар, керівник навчально-методичного відділу Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Ольга Мойсік.

Свої райони представляли голови райрад: Шацької – Сергій Віннічук та Любомльської – Микола Сушик, а також представники райдержадміністрацій, депутатський корпус районних рад, посадові особи органів місцевого самоврядування.

Щодо нового територіального поділу, котрий передбачений у проекті перспективного плану, то на базі Шацького р-ну планують створити лише 1 громаду з центром, звісно, у самому Шацьку. Під час зустрічі звучали пропозиції стосовно ще одного об’єднання, але експерти переконливо наголошували: відокремлення не піде на користь людям.

І саме цей район області як нова об’єднана громада має особливі умови розвитку. Недаремно край називають перлиною Волині. Тож дуже хочеться вірити, що місцеве керівництво скористається шансом самостійно вирішувати і після об’єднання Шаччина відкриється для України по-новому.

Любомльський район, за перспективним планом, має можливість створити на своїй території 3 спроможних громади. Центри – саме місто, а також селища Головне та Гуща. І ці території також обіцяють дати чималий старт у розвитку після вступу у повну силу законів децентралізації, адже це – прикордоння.

Під час цієї зустрічі звучали й пропозиції про ще 1 громаду на теренах Любомльщини, але обговорення викликало сумніви у доцільності її існування.

Звісно, озвучена ситуація – лише перспектива. Не виключено, що обидва райони ще внесуть свої пропозиції.

До слова, як повідомляло нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини, на базі 40 сільрад у Горохівському районі пропонують створити 3 територіальні громади з центрами у Берестечку, Горохові та Сенкевичівці.

У Камінь-Каширському районі на базі 31 сільради формується п’ять територіальних громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Голова Показати IP 16 Червня 2015 08:56
А в Любашові планують створити 16 громад, а ху..і нам полішукам прохфесорам кафедри політології та державно-міжнародного управління усіх.
ВОНО Показати IP 16 Червня 2015 10:56
у нас вже є АЖ 2 громди це громади дуподатів та казнокрадів. додаткових народ неньки Юкрейн не витримає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus