USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25

У Шрі-Ланці виявили тренувальну базу терористів

7 Травня 2019 14:34
Правоохоронці Шрі-Ланки напередодні виявили тренувальну базу ісламістського угруповання "Джамаат ат-Таухід аль-Ватанія" (National Thowheeth Jama'ath) у Нуварі-Елії в центральній частині країни. Про це УНН повідомляє з посиланням на Ada Derana.

База була виявлена після отримання інформації під час допиту людини, заарештованої раніше, відзначає видання.

За повідомленнями, у цьому таборі пройшли навчання 38 осіб. Вказано, що Захран Хашим - ймовірний ватажок, який стояв за терактами у день католицької Пасхи - також брав участь у навчаннях. Попередні дані слідства показали, що останні відпрацювання дій під час терактів у день Пасхи були проведені 17 квітня з участю Захрана, пише видання.

Табір розташовувався у двоповерховій будівлі навпроти школи в Блекпулі у Нуварі-Елії, орендованій на короткий період.

Господар будівлі і два інших жителя Блекпула, які надали приміщення, були затримані поліцією.

Спільні розслідування з цього питання проводяться поліцією Нувари-Елії та армією.

Як відомо, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах.

Відповідальність за теракти взяла на себе «Ісламська Держава», яка опублікувала світлину на якій, як стверджується, зображені сім терористів-смертників разом з керівником, який координував теракти в пасхальну неділю на Шрі-Ланці.

Крім того, на Шрі-Ланці удень 26 квітня прогриміли три нові вибухи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus