USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У сільради на Волині фірма відсудила сплачений торік акцизний податок

13 Квітня 2016 12:29
Одна з сільрад області опинилася у непростому становищі: на виконання рішення суду з її рахунків мають бути списані майже 200 тисяч гривень помилково сплаченого податку. Проблема в тому, що річний бюджет громади не покриває цю суму.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА 11 квітня.

Нагадаємо, на Волині майже 30 місцевих бюджетів не виконані. Решта, натомість, мають значні відсотки перевиконання, та частина з них - через завідомо занижені показники і неврахування чинного податкового законодавства.

Крім того, розповів заступник директора департаменту фінансів обласної державної адміністрації Володимир Селедець, занепокоєння викликає виконання бюджету Мощенської сільської ради Ковельського району. Так, згідно з рішенням суду, з рахунків сільради мають бути списані 199,8 тисячі гривень акцизного податку з роздрібних продажів сплачених торік підприємством «Трансгазіндастрі АГ».

Річ у тім, пояснює посадовець, що компанія помилково сплатила ці кошти у вигляді податку за реалізацію природного газу через АГС.

У бюджеті згаданої сільради, розповідає Володимир Селедець, річний план надходжень – 100 тисяч гривень, вільні залишки – 65 тисяч гривень. Оскільки має бути списана сума у розмірі майже 200 тисяч гривень, то у сільради не тільки не залишиться ані копійки, але й ще буде борг.

Кошти, які помилково були торік зараховані бюджету села, вже витратили у другому півріччі 2015 року. Так, більше 270 тисяч пішло на проведення капітальних видатків, а 18 тисяч гривень - на придбання матеріалів. Тому в управлінні фінансів пропонують розробити план заходів, як допомогти викрутитися сільському бюджету.

У Мощенській сільській раді цю інформацію підтвердили: компанія «Трансгазіндастрі АГ» заплатила акцизний податок за 4 місяці, але згодом з’ясувалося, що законодавство таких платежів для цієї категорії товарів не передбачає. Тому через суд компанії вдалося досягти повернення цих платежів.

Та, кажуть, в сільраді, уже весь борг перед компанією погасили, а зараз міркують над наповнення місцевого бюджету і вже майже знайшли шляхи наповнення бюджету, зокрема, за рахунок земельного податку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus