USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Словаччині мультимільйонеру висунули обвинувачення в убивстві журналіста

15 Березня 2019 13:12
Поліція Словаччини висунула бізнесмену Маріану Кочнеру обвинувачення у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Кучака та його нареченої, повідомляє видання Aktuality.sk.

Маріан Кочнер фігурував у матеріалах журналіста-розслідувача. Проти нього Кучак подавав скаргу до поліції через передбачувані погрози, однак тоді поліція закрила справу, навіть не допитавши Кочнера.

Слідчі висунули обвинувачення Кочнеру 8 березня, більше ніж за рік після резонансного убивства.

Наразі відомо, що за версією слідства, саме Кочнер віддав наказ убити Кучака через його журналістську діяльність. Спеціальна прокуратура анонсувала прес-конференцію, на якій планує повідомили деталі розслідування.

Раніше проект з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) повідомив, що за будинком словацького журналіста Яна Кучака та його нареченої Мартіни Кушнірової кілька днів стежили до їхнього вбивства в лютому 2018 року в помешканні неподалік Братислави. Троє підозрюваних щонайменше сім разів відвідували будинок Кучака до вбивства, йдеться у матеріалі.

Маріан Кочнер — бізнесмен і колишній кандидат на пост мера Братислави. Раніше він заявляв, що перетинався з убитим журналістом лише раз на одній з прес-конференцій.

Нагадаємо, що 25 лютого 2018 року були знайдені мертвими 27-річний журналіст Ян Кучак і його дівчина в їхньому будинку в місті Велка-Мака. Кучак працював над темою про шахрайство з грошима ЄС і можливу причетність до цього італійської мафії з клану Ндрангета.

Злочин спровокував в Словаччині масові протести, під час яких учасники мітингу вимагали відставки глави МВС.

У зв'язку з вбивством Кучака прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку. Новим прем'єром Словаччини призначений Петер Пеллегріні. Під його керівництвом також було сформовано новий уряд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus