USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Словаччині після вбивства журналіста відбудеться голосування про недовіру уряду

13 Березня 2018 21:09
Парламент Словаччини проведе в наступний понеділок, 19 березня, голосування про вотум недовіри прем’єр-міністрові країни Роберту Фіцо. Таке рішення депутати ухвалили 13 березня. Для висловлення недовіри урядові потрібні голоси 90 зі 150 членів парламенту, передає Радіо Свобода.

Опозиційні партії вважають дострокові вибори необхідними після вбивства 26 лютого журналіста Яна Куціака та його нареченої. Цю думку поділяє й частина депутатів із владної коаліції.

Рішення про голосування щодо вотуму недовіри Фіцо ухвалене, попри відставку 12 березня на тлі багатотисячних протестів міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка.

Фіцо очолив коаліційний уряд після виборів у 2016 році.

27-річний Куціак розслідував ймовірні зв’язки з італійською організованою злочинністю кількох підприємців-італійців на сході Словаччини. 1 березня словацькі правоохоронці звільнили всіх сімох затриманих італійців, яких підозрювали у причетності до вбивства: протягом 48 годин, на які дозволено затримання, не було виявлено ніяких твердих доказів, заявила поліція.

2 березня тисячі людей вийшли на демонстрації у столиці Братиславі й інших містах країни, вимагаючи рішучих дій у цій справі. У зв’язку з убивством почали лунати заклики не тільки з боку опозиції, а й із боку коаліційних партнерів в уряді Роберта Фіца до відставки кількох його політичних союзників, чільних посадовців, причетних до невдалого наразі розслідування – в першу чергу міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка та начальника поліції країни Тібора Ґашпара.

4 березня президент Словаччини Андрей Кіска заявив, що після вбивства журналіста Яна Куціяка необхідно провести кардинальні зміни в уряді країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus