USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нардепи-кнопкодави зі «Слуги народу» вибачилися і відмовились від зарплати за вересень

12 Вересня 2019 13:04
Народні депутати із фракції «Слуга народу», яких спіймали на неперсональному голосуванні, вибачилися за свої дії і заявили, що місячну зарплату перерахують у благодійні фонди.

Як передає УНІАН, на засіданні парламенту народний депутат України Ірина Геращенко нагадала, що журналісти руху «ЧЕСНО» зафіксували три випадки неперсонального голосування у ВР.

Вона звернулася до голови парламенту дати доручення Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР розглянути ці випадки.

У відповідь голова ВР Дмитро Разумков повідомив, що таке доручення уже дано вказаному комітету. Також на засіданні парламенту виступив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

За його словами, серед трьох народних депутатів, яких спіймали на неперсональному голосуванні, є двоє депутатів із фракції «Слуга народу». Корнієнко вибачився за це перед українським народом і колегами по парламенту. Він також зауважив, що партія «Слуга народу» на виборах виступала категорично проти так званого неперсонального голосування.

На засіданні парламенту також виступив народний депутат від фракції «Слуга народу» Сергій Литвиненко, якого спіймали під час неперсонального голосування.

«Хочу вибачитись за те, що вийшло. В моїх діях не було ніякого злого умислу. В тому режимі вийшло помилково, тому що я переживав за ці закони, щоб проголосували, так як підказувала мені душа і серце», - пояснив він свої дії і додав, що перерахує свою місячну зарплату в благодійні фонди.

Також на засіданні парламенту виступила ще один депутат від фракції «Слуга народу» Олена Копанчук, яка теж була спіймана на неперсональному голосуванні. Вона пояснила, що для неї було важливо, щоб законопроект, при ухваленні якого вона голосувала й за колегу, набрав необхідну кількість голосів.

«Хоча це не є виправданням. Я це розумію. Для мене це буде важливими уроком на все життя», - наголосила Копанчук.

Вона також пообіцяла місячну зарплату перерахувати в благодійні фонди.

Після цього виступив ще депутат із фракції «Батьківщина» Іван Крулько, який натякаючи на депутатів із фракції «Європейська солідарність», зазначив, що доцільно було б, аби вибачилися депутати і минулого скликання, які голосували за колег. Разумков підтримав Крулька, зазначивши: «Мені здається, що це дуже слушна пропозиція. Однак мені здається, якщо ми до неї перейдемо, то нам не вистачить тижня. І це повністю заблокує роботу ВР».

Як відомо, рух «ЧЕСНО» зафіксував також факт непересонального голосування з боку позафракційного народного депутата України Олександра Ковальова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 12 Вересня 2019 13:35
нема слів...
Тор Показати IP 12 Вересня 2019 14:51
Я теж куплю собі водійські права, і коли зловить поліція я вибачусь. Але чому народний депутат не відповідає по закону за фальсифікацію документів, а лише вибачення???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus