USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Отруєння російського шпигуна: у ресторані виявили сліди нервово-паралітичної речовини

11 Березня 2018 09:56
В ресторані Zizzi у британському місті Солсбері виявлено сліди нервово-паралітичної речовини, якою були отруєні екс-фіцер російської розвідки Сергій Скрипаль та його донька. Саме в тому ресторані вони обідали напередодні.

Про це повідомляє BBC News.

Зазначається, що ніхто з інших відвідувачів закладу не постраждав. Зараз ресторан оточений захисним екраном, фахівці продовжують працювати всередині.

Zizzi — одне з п'яти місць у Солсбері, які знаходяться в центрі уваги криміналістів, які розслідують інцидент зі Скрипалем. Вивчаються також лавка, на якій виявили постраждалих, будинок колишнього розвідника, паб The bishop's Mill, де він був, а також кладовище, на якому поховані дружина і син шпигуна.

В даний час близько 180 військовослужбовців залучили для ізолювання транспортних засобів та інших об'єктів на місці події — вони можуть бути забруднені отруйною речовиною.

Нагадаємо, 4 березня у британському місті Солсбері отруїли колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля. Разом з ним було отруєно і його 33-річну доньку Юлію. Їх обох доправили до реанімації у критичному стані.

Пізніше глава британського зовнішньополітичного відомства Борис Джонсон заявив, що Лондон дасть «рішучу» відповідь, якщо виявиться, що Москва причетна до отруєння колишнього офіцера ГРУ.

Скрипаль - колишній полковник ГРУ Росії, де в 2006 році його засудили за звинуваченням у шпигунстві на користь Великобританії. У 2010 році Скрипаля звільнили і вислали на Захід в рамках обміну звинуваченими в шпигунстві. У 2012 році невдовзі після прибуття до Великобританії померла його дружина, а минулого року під час відвідування Росії при загадкових обставинах помер і його 44-річний син.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан(Крымчанин) Показати IP 11 Березня 2018 15:39
Це не "російський" шпигун. Це російський ФСБешнік. А, шпигун англійський. Завербован МІ 6, діяв проти Росії. За що і сів (в Росії), за що і траванули(в Англії)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus