USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У США через 20 років ідентифікували тіла ще двох жертв теракту 11 вересня

9 Вересня 2021 08:14
За кілька днів до 20-ї річниці трагічних подій 11 вересня в Нью-Йорку офіс головного медичного експерта цього міста ідентифікував іще двох жертв нападів на Світовий торговий центр.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBS.

Одну з жертв ідентифікували як Дороті Морган із Хемпстеда.

Ім’я другої загиблої не розголошується на прохання її родини.

Ці особи є 1646-ю та 1647-ю жертвами подій 11 вересня 2001 року, яких ідентифікували за допомогою аналізу ДНК невстановлених людських останків, знайдених після нападів.

«Двадцять років тому ми пообіцяли сім’ям жертв нападу на Світовий торговий центр зробити все можливе для ідентифікації їхніх близьких. І за допомогою цих двох нових ідентифікацій ми продовжуємо виконувати свій священний обов’язок», – йдеться в заяві доктора Барбари Семпсон, головного медичного експерта міста Нью-Йорк.

«Скільки б часу не пройшло з 11 вересня 2001 року, ми ніколи цього не забудемо, і ми зобов’язуємось використовувати всі інструменти, які є у нашому розпорядженні, щоб переконатися, що всі ті, хто загинув, можуть возз’єднатися зі своїми родинами», – наголосила експерт.

Близько 40% тих, хто загинув під час нападу на Всесвітній торговий центр, досі залишаються невідомими.

11 вересня 2001 року 19 терористів-смертників з організації «Аль-Каїда» захопили 4 літаки, 2 з яких скерували у будівлі Всесвітнього торгового центру, а 1 в Пентагон. Ця трагедія стала найбільшим терактом у світовій історії, унаслідок якого загинули 2 996 людей, а понад 6 000 отримали поранення.

Наслідком теракту став початок військової операції США в Афганістані, під час якої вдалося вбити лідера «Аль-Каїди» Осаму бен Ладена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus