USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У США хочуть допитати свідків через затримку військової допомоги Україні

23 Грудня 2019 18:26
Пентагон отримав першу офіційну вказівку зупинити надання Україні військової допомоги через півтори години після телефонної розмови президентів США й України 25 липня.

Про це йдеться у електронних листах, які оприлюднив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер, пише Радіо Свобода.

Також підкреслив, що необхідно провести допит свідків у судовому розгляді справи про імпічмент президента Дональда Трампа в Сенаті.

Електронні листи отримані за рішенням суду американською неурядовою організацією Center for Public Integrity (СРІ).

У документах на 146 сторінках, наводиться листування посадовців Пентагону і Служби бюджету та управління Білого дому щодо надання оборонної допомоги Україні.

Розслідування про можливість імпічменту Трампа розпочалося у вересні, після того, як співробітник спецслужб, ім’я якого офіційно досі не названо, написав скаргу на тиск, який президент, за його даними, чинив на Україну. За допомогою тиску планував нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.

Питання про усунення 45-го президента з посади має розглянути Сенат США. Оскільки для відсторонення потрібні дві третини голосів, а більшість у Сенаті – в республіканців, Дональд Трамп, найімовірніше, збереже свою посаду.

Нагадаємо, у жовтні Трамп заявив, що блокував допомогу Україні буцімто через високий рівень корупції. Натомість деякі політики вважають, що таким чином президент США намагався тиснути на Президента України Володимира Зеленського і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена - його конкурента на президентських виборах 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus