USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Трамп заявив, що заблокував допомогу Україні через «вражаючу корупцію»

3 Жовтня 2019 07:00
Президент США Дональд Трамп заявив в середу, 2 жовтня, що розблокував військову допомогу Україні. Причиною тому стали прохання американського сенатора-республіканця Роба Портмана та інших законодавців, а також закликав Європу посилити підтримку Києва. Також він розповів, що заблокував влітку військову допомогу Україні через високий рівень корупції, повідомляє Кореспондент.

«Роб Портман подзвонив мені й сказав:» Будь ласка, розблокуйте гроші». Це було єдиною причиною. Я дав гроші, тому що про це попросили Роб Портман й інші законодавці», – зазначив американський лідер під час спільної пресконференції з президентом Фінляндії Саулі Нііністе в Білому домі.

«Я ненавиджу, коли (США, – ред.) є єдиною країною, яка дає гроші», – зазначив Трамп, додавши, що європейські країни «повинні платити більше в якості допомоги Україні».

Трамп також заявив, що до Володимира Зеленського в Україні «була колосальна корупція, більше, ніж в будь-якій іншій країні світу».

«Мені не хотілося давати гроші країні, яка настільки корумпована», – пояснив президент.

Крім того, додав він, Україна «розташована набагато ближче до країн Європи, ніж до США», тому вони і повинні в першу чергу надавати Києву допомогу.

«Вона як стіна між Росією і Європою, як велика, широка, красива стіна», – сказав Трамп.

Раніше високопоставлений представник американської адміністрації повідомив ЗМІ, що Сполучені Штати відновили всю військову допомогу Україні як по лінії Держдепартаменту, так і по лінії Пентагону. Йдеться як мінімум про $ 250 млн по лінії Пентагону, які раніше були заморожені на час ревізії відповідних фондів. Крім того, як повідомив помічник держсекретаря США з військово-політичних справах Кларк Купер на зустрічі з журналістами, ще приблизно $ 140 млн буде асигновано по лінії зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, Дональд Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні, яка в 2019 фінансовому році становить 250 мільйонів доларів. При цьому на час перегляду кошти будуть заморожені.

У контексті цього телефонна розмова Трампа з президентом України Володимиром Зеленським викликала скандал в американських політичних колах і підштовхнула спікера палати представників Ненсі Пелосі оголосити про початок процедури імпічменту. 25 вересня, Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
999 Показати IP 3 Жовтня 2019 11:20
На халяву тільки оцет солодкий. Україні скільки не давай все мало та мало, можновладці тирять американську допомогу по кишеням. Тому Д.Трамп відмовляє. Європейці жахаються від погляду на яких автомашинах їздять наші урядовці та депутити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus