USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Рада провалила введення санкцій проти Януковича і його соратників

18 Травня 2017 11:49
Верховна Рада не підтримала звернення Ради національної безпеки і оборони про запровадження персональних санкцій проти екс-президента Віктора Януковича та кількох колишніх чиновників.

Проект постанови підтримали 202 депутата, повідомляє BBCUkrainian.

Парламентарі не підтримали також пропозиції повернутися до розгляду цього питання.

Проект постанови передбачав персональні санкції проти 21 колишнього чиновника за створення потенційних або реальних загроз національним інтересам, безпеці, суверенітету та територіальній цілісності.

У списку значаться, зокрема, Віктор Янукович, Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Сергій Клюєв, Дмитро Табачник, Сергій Арбузов, Дмитро Фірташ, Раїса Богатирьова.

Минулого року це питання не вдавалося внести до порядку денного парламенту.

Нагадаємо, 28 квітня 2017 року, напередодні святкових вихідних, Генпрокурор, глава РНБО і Президент України відрапортували про велику "Перемогу" - в бюджет України повертаються 1,5 мільярда доларів, які, нібито, є активами екс-президента України Віктора Януковича і були у нього конфісковані за рішенням суду. Що це за гроші, кому насправді вони належать і чим закінчиться ця спецконфіскація – йшлося в матеріалі «Не мільярди доларів і не Януковича. Що конфіскував суд в Краматорську?

На думку політолога Андрія Золотарьова, тема повернення "мільярдів Януковича" була для влади стратегічно важлива через брак інших успіхів. "За відсутності інших успіхів, потрібно було показати, що влада не забула про "попередників", - зазначив політолог.

3 травня 2017 року стало відомо про зняття Інтерполом з розшуку українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Також Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

4 травня Оболонський суд Києва дозволив провести допит екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду в режимі відео-конференції.

На думку журналіста Сергія Руденка, заочний суд над колишнім президентом-втікачем Віктором Януковичем може стати початком передвиборчої кампанії Петра Порошенка, який націлений на другий президентський термін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
567 Показати IP 18 Травня 2017 12:34
А навіщо нам ці закони. Соц.мережі заблокували і пару програм, тепер хай люди думають як з ситуації вийти, а не яника і ко прижати!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus