USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США подали до суду на Google та Facebook

5 Червня 2018 12:55
Генеральний прокурор штату Вашингтон у понеділок подав офіційний позов до суду проти компаній Google та Facebook через порушення ними місцевого законодавства, яке вимагає оприлюднення інформації про замовників і спонсорів політичної реклами. Компанії матимуть 20 днів для того, щоб дати офіційну відповідь. Про це повідомляє UANews.

«Генеральний прокурор Боб Фергюсон сьогодні подав судовий позов до Вищого суду округу Кінг, звинувативши компанії Facebook і Google в тому, що вони не надали, відповідно до закону, інформації про політичну рекламу в штаті Вашингтон, розміщену на їхніх онлайн-платформах з 2013 року», – зазначається в повідомленні на офіційному сайті Офісу генпрокурора штату Вашингтон.

Справа пов’язана з тим, що у Вашингтоні діє так званий Закон про фінансування виборчих кампаній, який вимагає інформувати громадськість, у тому числі й про тих, хто оплачує та розміщує політичну рекламу. Згідно документів, поданих у Комісію з оприлюднення інформації, протягом останніх років, компанія Facebook отримала платежів за політичну рекламу на суму $3,4 млн, а Google – $1,5 млн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus