USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

У США російську шпигунку Бутіну засудили до 18 місяців в’язниці

26 Квітня 2019 19:57
Росіянку Марію Бутіну суд у Вашингтоні засудив до 18 місяців ув'язнення, повідомляє theБабель з посиланням на Reuters.

Як уточнює агентство, відразу після закінчення цього строку Бутіну депортують до Росії. Очікується, що це відбудеться вже в листопаді. Захист не має наміру оскаржувати цей вирок.

Хто така Бутіна та про що йдеться?

Росіянка потрапила у США в 2016 році, вступивши до Американського університету Вашингтона. Паралельно з навчанням Бутіна налагоджувала контакти з Національної стрілецькою асоціацією (NRA) США і заводила знайомства серед американських політиків. Зокрема вона контактувала з нинішнім радником президента США Джоном Болтоном. Дівчина також переписувалася з Джефрі Гордоном — членом передвиборної кампанії Трампа, який відповідав за національну безпеку США від березня до серпня 2016 року.

Бутіну затримали в липні минулого року. Її звинувачують у незареєстрованій діяльності на території США як агента іноземної держави.

Слідство стверджує, що Бутіна розвивала стосунки з американськими громадянами і отримувала доступ до організацій, які «впливали на американську політику з метою просування інтересів РФ».

У грудні минулого року Бутіна зізналася в суді, що вступала в змову з метою нанесення збитку інтересам США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Однозначно Показати IP 26 Квітня 2019 22:22
Нічого , обміняють на шпигуна американського й усього ділов то

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus