USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У США заявили про неефективність санкцій проти Росії

11 Лютого 2019 10:58
Антиросійські санкції США неефективні – про це йдеться в меморандумі фінансового Комітету Палати представників Конгресу США, повідомляє Інтерфак-Україна.

У документі говориться, що санкції не допомогли стримати Росію від «вторгнення в зони інтересів США і її посягань на світові цінності». Також відзначається відсутність єдиної позиції в адміністрації США щодо російської проблеми. За словами авторів меморандуму, відсутність послідовної стратегії і позиції Білого дому підірвали ефективність антиросійських санкцій.

«Росія навчилася тому, як знизити залежність від Заходу, її компанії знайшли спосіб виживати при обмеженому доступі до фінансів, у той час як Москва налагоджує ділові і політичні зв’язки з союзниками, такими як Китай, Індія і Саудівська Аравія», – зазначено в документі.

При цьому в меморандумі розкритикували рішення Мінфіну США про виведення з-під санкцій трьох компаній, пов’язаних з російським бізнесменом Олегом Дерипаскою.

Конгресмени відзначають, що незважаючи на скорочення частки в компаніях, Дерипаска зможе зберегти контроль над En+, РусАлом і Євросибенерго. Сам же Дерипаска знаходиться під санкціями США у зв’язку з тим, що на Заході його тісно пов’язують з Кремлем, а також вважають діловим партнером екс-радника Дональда Трампа Пола Манафорта, якого в США звинувачують у діяльності проти інтересів США.

«Рішення Мінфіну США про виключення цих компаній з «чорного списку» може привести до їх потрапляння у «білі списки», що дозволить їм залучати іноземний капітал», – відзначають у комітеті Палати представників, підкреслюючи, що компанії можуть допомагати Кремлю «вести діяльність проти інтересів США».

Засідання комітету Палати представників Конгресу США з фінансових питань, присвячене, в тому числі, санкціям Вашингтона щодо Москви, Каракаса, Пхеньяна і Тегерана призначено на 12 лютого.

Як відомо, після проміжних виборів у США в 2018 році більшість місць у Палаті представників зайняли конгресмени з Демократичної партії США, таким чином, з 2019 року контроль над комітетами Палати представників перейшов демократам, які активно критикують діяльність республіканської адміністрації США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Лютого 2019 13:22
"Санкції"-це слово для дурачків.
Лучанин до Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Лютого 2019 15:42
Чия б корова мичала "на родной то гавані" "да с лишнєй хромосомой"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus