USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

США запровадили візові санкції проти білоруських депутатів

18 Січня 2023 17:44
Державний департамент США оголосив про запровадження візових обмежень проти 25 осіб у білорусі, зокрема депутатів парламенту республіки, за переслідування опозиції й підрив демократії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненому 17 січня, передає Укрінформ.

«Режим Лукашенка продовжує репресії проти білоруського народу та його демократичних устремлінь, зокрема через політично вмотивований заочний суд над лідером демократичної опозиції Світланою Тихановською та іншими демократичними активістами, а також через безпідставні звинувачення. Щоби відповісти на ці порушення прав людини, Держдепартамент оголошує про введення візових обмежень проти 25 осіб за їхню участь у підриві демократії», – зауважили в Держдепі.

Читати ще: Актори, співаки, журналісти: Зеленський затвердив санкції РНБО проти 200 росіян

Візові санкції США введено, зокрема, проти депутатів Національних зборів білорусі – за їхню роль в ухваленні закону про смертну кару для осіб, засуджених через ймовірні «спроби тероризму». Як підкреслили в Держдепартаменті США, ці звинувачення використовують «для придушення й залякування демократичної опозиції та громадянського суспільства».

При цьому у Вашингтоні підкреслили, що не стоятимуть осторонь, поки режим продовжує переслідувати й чинити репресії проти мирних протестувальників, демократичної опозиції, журналістів, профспілкових діячів, активістів, правозахисників і звичайних білорусів.

Читати ще: США мають намір «нейтралізувати» ПВК Вагнер, – Держдеп

Додамо, що після сфальсифікованих виборів у білорусі 2020 року Держдепартамент США запровадив санкції проти майже 300 представників режиму, причетних до підриву демократії.

Як ми писали раніше, від понеділка, 16 січня, поблизу українського кордону стартувало спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил республіки білорусь та російської федерації, які входять до регіонального угруповання військ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus