USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Судані запровадили надзвичайний стан через повені. Фото

8 Вересня 2020 12:23
Влада Судану оголосила свою країну зоною стихійного лиха та запровадила на 3 місяці надзвичайний стан на всій території. Сезонні дощі в сусідній Ефіопії спричинили підняття рівня води в річці Ніл майже на 18 метрів.

Про це повідомляє 24 канал.

Влада оголосила країну зоною катастрофи після того, як стихія забрала життя щонайменше 100 людей та затопила понад 100 тисяч будинків, починаючи з кінця липня 2020 року.

Таке рішення прийняли 4 вересня за результатами засідання Ради оборони і безпеки країни, яку очолює вищий урядовий чиновник, генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан.

Сезонні дощі в сусідній Ефіопії спричинили підняття рівня води в річці Ніл майже на 18 метрів. Міністерство зрошення Судана заявило, що це рекордний показник за століття. За останні 2 тижні значно постраждала столиця країни Хартум. Жителі кількох районів встановили барикади, щоб захистити свої домівки від води. Метеорологи ствердили, що ситуація може погіршитися упродовж найближчих тижнів, оскільки дощі прогнозують до кінця вересня.
«Мій будинок зруйновано, як і більшість домів в нашому районі. Люди змушені спати просто неба», – сказав місцевий житель Судану Абделла Хусейн.

Міністерство заявило, що рівень води в Блакитному Нілі вищий, ніж рівень повені 1988 року, який зруйнував десятки тисяч будинків у кількох частинах Судану та перемістив понад мільйон людей. Гуманітарне агентство ООН попередило, що, як очікується, ситуація погіршиться упродовж найближчих тижнів, оскільки дощі, що перевищують середній показник, прогнозують до кінця вересня 2020 року.
Повені в Судані: що відомо

Військові допомагали евакуювати людей та будувати барикади в Хартумі, а також розподіляти їжу.

Цього тижня Управління ООН з координації гуманітарних питань заявило, що доступ до чистої води зменшили, оскільки повені знищили або забруднили близько 2000 джерел води.

Повені в Судані пошкодили щонайменше 43 школи та 2671 медичний заклад по всій країні.

Великі ділянки сільськогосподарських угідь по всій країні були затоплені в середині сезону збору врожаю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus