USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У сутичках з поліцією в Каталонії постраждали 337 людей

1 Жовтня 2017 17:39
Уряд Каталонії повідомив, що у зіткненнях із поліцією, яка намагається перешкодити проведенню референдуму про незалежність регіону 1 жовтня, постраждали 337 осіб.

Каталонська влада закликала постраждалих звертатися з офіційними скаргами, передає Кореспондент.

Своєю чергою, іспанська влада повідомляє, що поранення отримали 11 поліцейських. За заявою Мадрида, поліція діє «професійно і стримано», передає ABC.

МВС Іспанії на своїй сторінці в Twitter опублікувало відео, на якому видно, як натовп закидає камінням і підручними засобами два позашляховика Цивільної гвардії в столиці автономного співтовариства Каталонія.


Влада Іспанії зазначила, що єдиною метою правоохоронних органів є вилучення виборчих урн і бюлетенів.

Тим часом заступник голови Європарламенту Ульріке Луначек заявив, що референдум про незалежність Каталонії є законним, у зв'язку із чим застосування іспанськими поліцейськими сили неприпустимо.

Зазначимо, що каталонські поліцейські відмовилися виконувати накази Мадрида. Влада Іспанії направила в Каталонію спеціальні загони, які силою виволікають голосуючих.

Раніше повідомлялося, що поліцейські застосували гумові кулі й палиці проти прихильників незалежності Каталонії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 2 Жовтня 2017 07:25
Де Європа з її : " не можна застосовувати силу проти мирних протестувальників" ? Кудись язика засунула?
Не прихильник Яника. Показати IP 2 Жовтня 2017 10:35
А в них права громадян не порушують, це тільки нас, весь світ засудив при першому розгоні майдану без стрілянини, що грубо порушувалися ментами - права людей. А в Європі це називається захист адмін споруд, чи не зареєстрований мітинг та інше. До слова хто стріляв так і не встановили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus