USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У світі виник дефіцит велосипедів, – ЗМІ

13 Липня 2020 15:59
Виробники велосипедів на західних ринках і в Азії не можуть задовольнити зростаючий попит покупців, які надають перевагу цьому виду транспорту в період пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Економічна правда.

Багато магазинів у всьому світі розпродають велосипеди відразу ж, як тільки до них надходить нова партія.

«Це той випадок, коли обсяг продажів велосипедів на найбільших світових ринках перевищує пропозицію», – каже консультант Human Powered Solutions Джей Таунлі.

Онлайн-продажі велосипедів у Франції підскочили на 350% в квітні на тлі поширення коронавірусу в Європі, згідно з даними дослідницької компанії Foxintelligence.

Французька мережа магазинів спортивних товарів Decathlon повідомила, що в багатьох з її магазинів закінчилися бюджетні моделі велосипедів, і «десятки тисяч» людей перебувають в очікуванні нових поставок. Компанія стала купувати старі велосипеди для ремонту і перепродажу, щоб задовольнити попит з боку покупців.

«Ми помітили цей величезний стрибок», – сказав директор із зовнішніх комунікацій Decathlon International Ксав’є Рівуар, назвавши поточну ситуацію «велосипедним бумом».

Попит на велосипеди обумовлений тим, що багато людей прагнуть уникнути їзди в громадському транспорті через збільшення ризику зараження коронавірусом, тоді як працівники компаній, відправлені в неоплачувану відпустку, шукають спосіб провести дозвілля.

Зростання популярності велосипедів також пов’язано з різким падінням автомобільного трафіку на дорогах у багатьох містах світу в зв’язку з локдаунами.

Недолік пропозиції в магазинах призвів до зростання попиту на послуги з ремонту велосипедів.

Багато потенційних покупців задаються питанням, чому виробники не можуть збільшити обсяг виробництва.

Обмежені можливості збільшення пропозиції пов’язані з заходами соціального дистанціювання, які передбачають дотримання дистанції між працівниками, а також відсутністю персоналу в зв’язку з хворобою або самоізоляцією.

Ще однією причиною дефіциту пропозиції є те, що Китай і Тайвань, два найбільших в Азії виробника, опинилися в числі країн, які першими відчули наслідки пандемії, що призвело до масштабних збоїв в їх ланцюжках поставок, а також закриття заводів і портів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus