USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Сирії під авіаудар США потрапили російські найманці групи «Вагнера», які були на Донбасі

12 Лютого 2018 14:42
Під авіаційний удар міжнародної коаліції на чолі зі США у Сирії, 7 лютого, потрапили найманці з російської нелегальної приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомляє Тиждень з посиланням на американську телерадіомережу CBS.

У свою чергу, американська телекомпанія CNN 9 лютого заявила, що міністерство оборони РФ заперечує присутність найманців з ПВК "Вагнер" на території Сирії.

У інтерв'ю з журналістом співрозмовник зауважив, що під авіаудар США потрапили російські солдати, які діяли на нафтових родовищах.

Перед тим, як військова авіація США у Сирії здійснила обстріл військ Асада, курдський командир зв'язався з російськими найманцями і попросив не продовжувати наступ. Російський офіцер заявив, що наступу нема, проте за результатами атаки американців за різними даними загинуло близько 200 бойовиків із ПВК "Вагнер".
Наголошується, що курдський командир поклав усю відповідальність за те, що сталося потім, на російське командування, адже вони знають про кожен рух сирійської армії і координуються з силами Асада.

За даними Міністерства оборони США, американці неодноразово зв'язувалися із російським командуванням.

"Чиновники коаліції регулярно спілкувалися з російськими колегами до, під час та після нападу", - заявили у прес-службі Пентагону.

Зокрема, досить незначна кількість росіян підтвердила дану інформацію, пише UAWire.

Колишній "головнокомандувач" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Ігор Стрєлков (Гіркін) запевнив, що російські бойовики перебували на операції "під виглядом сирійців".

"Під виглядом сирійців", втрати яких оцінюються аж в 100 осіб, ударам американської авіації піддалися два тактичних підрозділи "Вагнера". Один - практично повністю знищено, другий - розгромлено "в мотлох". Втрати, цілком ймовірно, дуже близькі до зазначеної цифри", - написав він.

Також російський адвокат Марк Фейгін стверджує, що кількість загиблих найманців РФ значно більша.

"Людина, яка контактує з людьми "Вагнера", заявила, що кількість контрактників ПВК, загиблих у долині Євфрату в Сирії, досягла 215 осіб. Вони підійшли до курдських фортець, розмістили артилерію, почали стріляти і були негайно покриті американським вогнем ", - написав він написав у Twitter.

Крім того, російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником так званого проекту "Новоросія", опублікував лист від солдата, який був серед військових, що потрапили під американський обстріл.

"Я опишу, що сталося. Ми брали участь у бою у ніч з 7 на 8 лютого. Ми були повністю розбиті. У мене було 33 бійців та 11 інших для укріплення, плюс 3 одиниці бронетехніки, включаючи танк. Все було спалено. Нам довелося вийти з цієї "м'ясорубки". Лише 17 вижило, інші загинули. І тепер у мене залишилося лише 9 людей. Інші були поранені та доставлені до лікарні. Артилерія зазнала великих втрат. Вони були "знищені" штурмовими безпілотниками протягом перших 30 хвилин. Це була серйозна боротьба з американськими спецназом. На нас також напали їх вертольоти. У нас не було жодних шансів проти них. Ми просто бігали і ховалися від однієї дірки до іншої, від одного будинку до іншого", - пише солдат.

Водночас російський уряд приховує свої втрати у сирійській операції. Інформація про жертви підтвердилась лише в соціальних мережах, коли з'явилися публікації родичів та друзів убитих російських солдатів.

Нагадаємо, 8 лютого міжнародна коаліція під керівництвом Сполучених Штатів у Сирії завдала авіаудару внаслідок якого загинули понад 100 бійців війська Асада. Зазначається, що з боку коаліції поранень та втрат не було. Зокрема, в наступі на Сили демократичної Сирії (SDF) брали участь близько 500 осіб, які підтримувались артилерією, танками, ракетними системами та мінометами. Сили Асада найімовірніше намагалися захопити нафтові родовища у Хушамі, які були основним джерелом доходів Ісламської держави з 2014 по 2017 рік.

У січні 2016 року повідомлялося, що приватні військові компанії (ПВК) з Росії використовують у війні на Донбасі з метою боротьби як з українськими силами, так і з непідконтрольними підрозділами бойовиків. Зокрема, одним із підрозділів такого типу є група "Вагнера", яка помічена не тільки у боях на Донбасі, але й під час окупації Криму та в Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
567 Показати IP 12 Лютого 2018 16:29
брехня, ихтамнет!!!
765 до 567 Показати IP 12 Лютого 2018 17:57
нізабудім, ніпрастім ! мишібратья !
Знаю Показати IP 12 Лютого 2018 18:09
Найманець - не солдат, а вбивця за гроші. Не залежно, якої він національності.
жорік Показати IP 12 Лютого 2018 19:10
а где крємлябоді?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus