USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Таїланді триває остання фаза порятунку дітей з печери: подробиці

10 Липня 2018 12:26
Восьмеро з дванадцяти - уже визволені! Люди у всьому світі, затамувавши подих, стежать за рятувальною операцією в Таїланді. Там, із затопленої печери, героїчні дайвери, продовжують рятувати дітей. У той же час у печері ще лишаються четверо дітей та їхній тренер.

Сьогодні, 10 липня, у Таїланді розпочалась остання фаза рятувальної операції із звільнення застряглої у печері дитячої футбольної команди. Сьогодні планується звільнити останніх чотирьох дітей та тренера – єдиних, які досі перебувають під землею. Про це заявив голова рятувальної місії, чиновник Наронгсак Осоттанакорн, передає Reuters. Наронґсак додав, що лікар і троє «морських котиків», які перебувають із дітьми в печері, також залишать її сьогодні, передає Радіо Свобода.



Загалом у печерному комплексі Тхам-Луанґ від 23 червня опинилися заблоковані 12 підлітків віком 11–16 років, гравців дитячої футбольної команди, і їхній тренер, які вирушили туди на екскурсію. Діти зникли після того, як печера була частково затоплена зливою.



Рятувальна операція привернула увагу всього світу, на порятунок зібралися водолази з багатьох країн світу, в першу чергу з Європи.

Під водою з температурою 22-26 градусів діти разом із дайверами мусять пропливти близько чотирьох кілометрів – це займе 3 години підводного плавання. Діти прикріпляються до рятувальника мотузкою та одягають гідрокостюм і маску на все обличчя. Рятувальники пливуть разом зі ще одним запасним кисневим балоном для дитини.

У ході операції один таїландський рятувальник, загинув.



Свіжі подробиці порятунку – у сюжеті ТСН.



Печера Тхам Луанг складається з вузьких проходів, які ведуть до гротів, вони знову переходять у вузькі проходи. Всього вона розтягнута на 10 кілометрів, її глибина різниться. Діти перебувають на глибині від двох кілометрів до 800 метрів.

9 днів пошуку: відео, як рятувальники нарешті знайшли живими дітей у печері
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus