USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Без телефонів та годинників: у Франції 15 людей 40 днів прожили в печері

26 Квітня 2021 07:20
Група з 15 французів заради експерименту прожила 40 днів у печері Ломбріс, яка знаходиться на заході країни.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на BBC.

Вісім чоловіків і сім жінок віком від 27 до 50 років взяли участь в експерименті Deep Time, де вони жили без телефонів, годинників і сонячного світла. Добровольці спали в наметах, виробляли власну електроенергію і не контактували із зовнішнім світом.

Електроенергію добровольці добували за допомогою велосипеда, а воду набирали з колодязя, який розташовувався на глибині 45 метрів під землею. Щоб структурувати свій день, їм довелося покладатися на свої біологічні годинники та цикли сну.

Вчені провели такий експеримент, щоб встановити, як люди зможуть адаптуватися до повної ізоляції і жити в подібних умовах.

«Наше майбутнє на цій планеті буде змінюватися. Ми повинні навчитися краще розуміти, як наш мозок здатний пристосовуватися незалежно від ситуації», – сказав керівник проекту Крістіан Клот.

Одна з добровольців, 33-річна Марина Лансон, сказала, що експеримент «був схожий на паузу» в житті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus