USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У травні стартує тестування програми «єВідновлення» для компенсацій українцям за втрачене житло

22 Квітня 2023 20:23
У п'ятницю, 21 квітня, прем'єрміністр України Денис Шмигаль заявив, що з 10 травня в Україні розпочнеться тестування програми «єВідновлення», створеної для компенсацій українцям за втрачене житло.

Про це він повідомив під час засідання Кабінету Міністрів України, передає Фокус.

За його словами, сервіс із компенсації працюватиме на базі всеукраїнського порталу «Дія». Суму компенсацій визначатиме спеціальна комісія, а кошти спрямовуватимуть на грошовий рахунок постраждалих українців у банку. Отримані гроші можна буде витрачати на оплату будівельних матеріалів і послуг підрядників.

«Сьогодні уряд ухвалить важливе рішення для тисяч українців, чиє житло було пошкоджено внаслідок війни. Ухвалюємо постанову, що дозволить розпочати тестування програми «єВідновлення», за якою люди отримуватимуть кошти на ремонт своїх будинків», – заявив Шмигаль.

За його словами, мета тестування програми – уникнути помилок і непорозумінь у майбутньому.

Шмигаль наголосив, що пріоритетними питаннями будуть запити від учасників бойових дій, сімей загиблих військовослужбовців, мобілізованих до лав ЗСУ, а також багатодітних сімей і людей із інвалідністю.

Прем'єр України повідомив, що віцепрем'єр-міністр із відновлення Олександр Кубраков і Мінцифри опікуватимуться комунікацією всіх необхідних деталей програми.

«Кожне відновлене житло – це крок до великого відновлення та відродження України. Отже, мобілізуємо сили та ресурси для досягнення нашої перемоги», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus