USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У тролейбусах Луцька може подорожчати проїзд

7 Травня 2018 15:46
Із двох до трьох гривень може зрости вартість квитка на проїзд у тролейбусах Луцька. Новий тариф пропонують запровадити вже у наступному тижні.

Про це йшлося під час круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконавчого комітету «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті».

Начальник фінансово-економічного відділу ЛПЕ Ірина Ковальчук розповіла, чому виникла така потреба.

«На ЛПЕ діючий тариф діє від 3 лютого 2016 року. Але з того часу відбулося зростання цін на ремонт, технічне обслуговування та оплату за електроенергію. Зокрем,а плата за електроенергію зросла в 3 рази, і це один із найбільших наших видатків. Тому відсутність коштів заважає забезпечувати належний стан транспорту. А в нас 68% тролейбусів мають вік більший за 20 років і потребують значних витрат на ремонти. Загалом, середній вік рухомого складу - 24,1 рік. Окрім того на ремонт контактної мережі потрібно близько 8 мільйоні гривень. Ми збільшили й зарплату працівникам, адже була значна нестача кадрів. Тому пропонуємо підвищити тариф», - розповіла Ірина Ковальчук.


Та додала, що нині тарифі рентабельність закладена 7,5%, а в новому тарифі її закладають трішки вищою – 10%.

Зауважимо,що 3 гривні– це запланована вартість повного квитка, а вартість квитка для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації – гривня.

Проект рішення передбачає, що вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі) для підприємств, установ, організацій – 180 грн; для населення – 160 грн; для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації – 50 грн.

Ухвалити тарифи мають намір із 15.05.2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 7 Травня 2018 17:46
Хай пенсіонери почнуть платити за проїзд і ви зможете купити не б.у,а нові тролейбуси!
Олександр Показати IP 7 Травня 2018 19:38
Уточню про пенсіонерів: 50 копійок з кожного пенсіонера (платня підйомна) дає можливість з усіх інших брати не більше гривні, і при цьому прибутки ЛТП збільшаться не менше, як удвічі! Не може бути так, як є зараз: вісім безплатно, один гривню і ще один - дві чи три. При всій повазі до пенсіонерів, але при нинішніх зарплатах у Луцьку тролейбусом їздять теж небагаті люди, тим більше, якщо у них по двоє-троє дітей. Чому вони повинні платити за усіх, у тому числі за чужих пенісіонерів?
Лучанин до Олександр Показати IP 8 Травня 2018 11:09
Ви ніби і правильно пишете, але і з пенсіонера із пенсією 1000 грн брати гроші, також не зовсім добре. Може нехай платять ті в кого пенсія більша.
Лучанка Показати IP 8 Травня 2018 10:30
А де ж громадське обговорення??? Чи тролейбусами їздять люди яким, неважливо ціна на проїзд що 2 гривні, що 3 гривні, вони мають можливість напевне і по 5 грн платити, їх не цікавить вартість проїзду???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus