USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Розенко розпорядився реагувати на підвищення цін на проїзд як на шахрайство

30 Січня 2017 10:36
Підвищення мінімальної зарплати жодним чином не є підставою для підвищення цін, а ситуації з підвищенням тарифів – ніщо інше, як шахрайство, - заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

За результатами засідання міжвідомчої робочої групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати віце-прем’єр доручив Мінінфрастуктури та місцевим органам влади вживати жорстких заходів реагування на необґрунтоване підвищення тарифів на пасажирські перевезення, інформує "Україна Комунальна".

«Дехто на підвищенні мінімальної зарплати до 3200 грн вирішив наростити собі статки і під соусом підвищення мінімальної зарплати почали підвищувати ціни. Особливо гостро у цьому плані питання стосується підвищення вартості міських та міжміських пасажирських перевезень у маршрутних таксі», - сказав Павло Розенко.

«Я хочу наголосити, що підвищення мінімальної заробітної плати жодним чином не є підставою для підвищення цін. Тому, в даному випадку, Мінінфраструкутри, спільно з місцевою владою та організаціями профспілок і роботодавців повинні здійснювати моніторинг ситуації з підвищенням тарифів та вживати жорстких заходів реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій», - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

«Інакше як шахрайство і злочинні наміри ситуацію, коли якісь «ділки» хочуть нажитися на простих людях, я назвати не можу», - наголосив він.

Як відомо, нагадаємо, на Волині міжміські перевезення у 2017 році подорожчали подекуди на 50%.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що питанням підвищення тарифів на приміських та міжміських маршрутах волинськими перевізнимками зайнялися антимонопольники.

У відповідь на численні звернень громадян щодо підвищення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування на приміських та міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутах,в Антимонопольному комітеті України пояснили, що зазначені питання відносяться до компетенції відповідних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Однак, окремі державні адміністрації усуваються від виконання повноважень щодо проведення тарифної політики, покладених на них законодавством, посилаючись на вилучення з додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 пункту щодо встановлення обласними державними адміністраціями тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 30 Січня 2017 10:45
Це було не підвищння мінімалки, а підвищення податків, тому наживаються не перевізники (заручники ситуації), а такі, як пан Розенко та ін. (НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЇ!!! ПРО ЦІ ЖАХЛИВІ ЦИФРИ) А платить за все народ.
Перевізнику під ніко до Анонім Показати IP 30 Січня 2017 19:05
« перевізники (заручники ситуації),»-а пасажири не заручники,їх можна доїти???
Вася Показати IP 30 Січня 2017 11:12
Безпорядок в країні!!! Нащо така влада що не може врегулювати ціни на все!!! Хто зараз слідкує за чим?? Хоч одного корупціонера посадили? Ні! Так що цю владу вже треба виносити а то люди не мають за що жити!!! Підвищили мінімалку а ціни ще вищі! А пенсіонери взагалі зараз не мають за що купити елементарні речі
Наталія до Вася Показати IP 30 Січня 2017 17:12
Уже їсти немає за що купити...а про інше...зась говорити.
кум Показати IP 30 Січня 2017 11:55
експерименти "виживуть-не виживуть" з українцями продовжуються ...
lДля рузенка Показати IP 30 Січня 2017 12:11
Це ти суцільне шахрайство.
Перевізник до lДля рузенка Показати IP 30 Січня 2017 20:08
Податки в 2 рази підняти можна,ціну на пальне - можна.на запчастини ( і то не найкращої якості )-теж можна,а от на проїзд - зась.То може нехай перевізники їдуть на сезони,щоб оплатити те,що пан Розенко шахрайством не називає (хоча це далеко не повний список того,на що в Україні підняли ціни)?
ввв Показати IP 30 Січня 2017 20:57
чекайте з 21 лютого...
ДЛЯ ЖИРНОГО РОЗЕНКА Показати IP 31 Січня 2017 20:53
Посадовець Розенко це не тільки суцільне шахрайство, а й велике окозамилювання для простого народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus