USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У «царському» селі під Луцьком суддя Петро Філюк із сином володіє гектарами земель

29 Лютого 2016 12:00
Голова Апеляційного суду Волині Петро Філюк отримав у Боголюбській сільраді майже два гектари земель у селі Тарасове. Його син Петро також отримав два гектари земель у цьому ж селі. Півроку цю інформацію чиновники приховували. Отримати інформацію вдалося з альтернативного джерела.

Про це Рівненському агентству журналістських розслідувань стало відомо із відповіді на запит Управління Держгеокадастру у Волинській області, пише Валентина Куць спеціально для corruptua.org.

Отримати таку інформацію було досить складно - сільська рада відсилала нас до архівного відділу РДА, а звідти надходили лише відписки. Завідувач відділу посилалась на різноманітні закони і стверджувала, що таку інформацію архівна установа може надати лише за згодою самої особи:
Листування із чиновниками затягнулось на півроку. Аби не продовжувати безрезультатної переписки, медіа-юристка Інституту розвитку регіональної преси Людмила Опришко порадила пошукати потрібну інформацію у службі Держгеокадастру.
Пані Опришко каже, що інформація про виділені земельні ділянки повинна безперешкодно надаватись на запити, однак насправді ситуація зовсім інша:

- Питання розподілу державних чи комунальних ресурсів завжди мають великий суспільний інтерес, а особливо тоді, коли йдеться про виділення землі у власність та ще й на безоплатній основі, - пояснює медіаюристка. - В таких сферах завжди є можливість для зловживань. А тому така інформація повинна оприлюднюватись. Хоча б для того, що б мінімізувати корупційні ризики.

– У цій справі, коли постало питання про отримання копій рішень сільської ради про виділення земельних ділянок, ми зіткнулись із низкою проблем, - додає Людмила Опришко. – Так, хоча Закон України «Про доступ до публічної інформації» однозначно вказує на те, що такі рішення повинні надаватись на запити, журналістка тривалий час не могла їх отримати. Причина полягала в тому, що вказані рішення приймались давно і, відповідно до інформації сільської ради, були передані до архіву. Наші намагання отримати доступ до них наштовхнулись на неочікувану перешкоду. Адже архівні установи, в першу чергу, керуються Законом України «Про національний архівний фонд та архівні установи», який встановлює свій, значно складніший порядок доступу до документів, які зберігаються в архівах. Звісно, і цей Закон теоретично враховує вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» , але на ділі ми побачили зовсім інший підхід, спрямований на значне обмеження доступу до архівних документів. Спочатку ми мали намір оскаржувати перешкоди у доступі до необхідної нам інформації та документів, проте, перш ніж взятись за підготовку судового позову, вирішили звернутись до альтернативного розпорядника зазначеної інформації - до Управління Держгеокадастру. І ми отримали необхідні нам документи. Чи подавати позов до архіву, ми ще подумаємо. Проте однозначно можу сказати, що проблему доступу до публічної інформації, яку зберігають архіви, необхідно вирішувати в тому числі й на законодавчому рівні.

Отож, за інформацією Держгеокадастру, пан Філюк разом із сином мають у володінні понад чотири гектари земель у селі Тарасове. Управління надало номери актів на право власності та наявні копії рішень сільради.
Син голови Апеляційного суду Петро теж не відстав від батька і отримав два гектари землі у цьому ж селі:
Номери актів на право власності на землю та копії рішень Боголюбської сільради можна переглянути тут.

Як свідчать надані копії рішень Боголюбської сільської ради Філюку Петру Тодосьовичу була надана земельна ділянка площею 1,500 га для сільського господарства - рішення №173 від 14.09.2007. Рішенням №55/2-5 від 26.10.2010 сільрада затвердила проект землеустрою та змінила цільове призначення ділянки площею 0,3857 га - для житлового будівництва.

Для Філюка Петра Петровича сільська рада виділила 2,00 га у селі Тарасове для ведення сільського господарства - рішення №5/4 від 21.09.2006 року. А рішенням №55/2-6 від 26.10.2010 р. сільська рада змінила цільове призначення ділянки площею 0,2652 га - для житлової забудови.

Як бачимо, рішення про зміну цільового призначення ділянок для батька та сина Філюків приймались в один день.

Варто нагадати, що голова суду раніше зізнавався журналістам, що у 90-х отримати ділянку у Боголюбах було не складно. І стверджував, що його земельні ділянки були смітниками, які він власноручно прибрав. А сільський голова села Боголюби Марія Якубовська, пояснювала, що крім виділеної ділянки під забудову, пан Філюк багато земель купляв.

Землевпорядник Боголюбської сільської ради підтвердила виділення 1, 5 гектра землі для Петра Тодосьовича Філюка і пояснила, що згодом ця ділянка була розділена на 0,3857 га - для будівництва і 1,1143 - для сільського господарства. Також землевпорядник зазначила, що в архіві знаходиться рішення сільради від 29.04.1996 року про виділення Петру Тодосьовичу 0,58 га для будівництва та обслуговування будівель. Про земельні ділянки голови суду площею 0,25 га та 0,1494 га землевпорядник не має інформації.

Щодо земель сина голови суду, то землевпорядник підтвердила інформацію про надання йому двох гектарів земель, які згодом були розділені на ділянки для будівництва та сільського господарства.

У деклараціях за 2012-2014 роки голова суду зазначає власні земельні ділянки площею: 1,5 га, 0,58 га, та 8 соток; у членів сім`ї земельних ділянок немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 64
Анонім Показати IP 29 Лютого 2016 12:03
Бо вони мабуть АТОшннікі і захищали батьківщину в затоплених окопах)
semen до Анонім Показати IP 29 Лютого 2016 12:14
...... та ні вони- ветерани УПА.....(КГБ-сти ср...ні )
нхя не смішно до Анонім Показати IP 29 Лютого 2016 12:42
Так-так, "захищали" Україну від українців.
Поцікавтеь до Анонім Показати IP 29 Лютого 2016 14:58
А скільки земель у Столяра..скільки ставків скільки лісів мисливьких угіь с/г земель....там точно всі Офігеють...
Що так до Анонім Показати IP 29 Лютого 2016 14:59
хтось програв велику справу в суді вот і статті появилиь...))))))))
Анонім до Анонім Показати IP 1 Березня 2016 06:27
А ви бачили що там набудовано, корти, будинки, ставки, винні погреби....., це все на зарплату
А ндрій Показати IP 29 Лютого 2016 12:14
По-моєму,коментарі зайві.Цікавить одне,коли вже наїдяться?Слово прокурору області,Ваш вихід пане прокурор!!!
нхя не смішно до А ндрій Показати IP 29 Лютого 2016 13:17
Прокурори з тої ж панди...
аноніму Показати IP 29 Лютого 2016 12:16
як колядник зі львова
Правосуддя Показати IP 29 Лютого 2016 12:38
Може прийдеться все віддати
Небайдужий Показати IP 29 Лютого 2016 12:40
ЦЕ все слова, а що далі, які наслідки, чи просто чергова стаття, подавайте до прокуратури, в поліцію - міліцію, громаду інформуйте...
123 Показати IP 29 Лютого 2016 12:48
Св*л*та і лош*р*. Св*л*та - тому, що користуючись положенням накрав. Лош*р* - тому, що не продав досі
Катя Показати IP 29 Лютого 2016 12:49
А в селі залухово купив всі ліси із поля .Я теж хочу ділянку а для нас кажуть немає(
Горко Показати IP 29 Лютого 2016 13:07
Ну, і чого гвалт підняли? Покійний князь Борис теж захапав пару гектарів під Луцьком, так тепер знайшлись ід**ти, хочуть вулицю Клімчука. Заждіть трохи- буде в Луцьку й вулиця Філюка. Можна подумати- Америку відкрили: та таких "гектарів" кругом Луцька- і в Боголюбах, і в Маяках з Жидичином греблю гати.
Микола Показати IP 29 Лютого 2016 13:17
І ця людина під час здійснення своїх судових повноважень вимагає від інших говорити чесно, діяти справедливо і не брати чужого! А сам ??? Як він дотримується Закону "Про боротьбу з корупцією" ??? Як сказав один філософ - народ якому не забезпечують правосуддя - вимушений самостійно добиватися справедливості шляхом самосуду. Господарі життя варто задуматись!.
не пацик Показати IP 29 Лютого 2016 13:28
Добре що купив . на волині а не в Англіі чи в Фраціі ? Вм поліщуки ніколи невгодиш.-що йому треба переізжати і купляти ранчо в Америці ? чи як ?
Клоун до не пацик Показати IP 29 Лютого 2016 13:49
не пацик, а По*ик
правда до не пацик Показати IP 29 Лютого 2016 13:51
Слухай ти!!! За що він це все купив? А ятобі скажу за що, за взяткі!!! Сто відсотків
Жаба Показати IP 29 Лютого 2016 13:52
Велика українська жаба нас додушить ворогів не треба.
Ддд Показати IP 29 Лютого 2016 13:53
А за що він це все купив? За заплату)і що саме головне що всі про це знають і мовчать
адвокат Показати IP 29 Лютого 2016 14:12
П*зд*ць Петру. Як і гендиректору Волинського обласного дитячого медичного обєднання. Досить красти і брехати людям! Усьому є кінець!
Корінний лучанин Показати IP 29 Лютого 2016 14:20
Яка ж у нас ВЛАДА ПРОДАЖНА ТА ЛИЦЕМІРНА !!! Що я маю на увазі? Коли у людей ЗЕМЛЮ забирали то не посилались на права людини та на те ЩО ПІДКРЕСЛЕНО ЧЕРВОНИМ фломастером. Я розумію , що це було при комуністах при попередньому режимі, а нинішний нічим не ліпший. Там в тій місцевості люди володіли по 10-15 га землі на законних підставах. Хтось із спадкоємців унаслідував ці землі? Звичайно що ні! Мій дід біля нинішнього Тарасового ( Боголюби) мав біля 10 десятин землі, такі подібні ділянки мали і інші люди. А тепер там "царські села" щирих "патріотів " сучасників. Хтось тут може навести приклади повернення відібраного майна в Україні , на Волині уже при новій УКР. ВЛАДІ , ніби "народній"? В КОНСТИТУЦІЇ нинішній сказано про захист приватної власності, це тієї НАГРАБОВАНОЇ в після проголошення НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ! В нас постійно в УКРАЇНІ йде переділ власності, і цей процес , я бачу НЕСКІНЧЕННИЙ!
Лучанка Н. до Корінний лучанин Показати IP 1 Березня 2016 09:03
Грабували народ совєти, коли прийшли сюди у 1939 році, створювали колгоспи і забирали землю і майно у землеробів-власників. Грабують і далі українські "совєтікі" - нащадки радянських совєтіків. Закон захищає лише їхні права та інтереси, а простий народ завжди винуватий і обкрадений!! Ганьба такій державі!
Гірко Показати IP 29 Лютого 2016 14:22
Хотіла так само написати як пан Горко - потрібно подати петицію про найменування вулиці у Луцьку імям Феміди правосуддя!
ольга Показати IP 29 Лютого 2016 14:30
Казав, що замок свій побудував власними руками, цікаво, землі свої теж сам обробляє?Князі-полішуки, а не судді !!!!Злодій і брехун ! Система живе і процвітає!
карацупа Показати IP 29 Лютого 2016 14:33
Цікаво куди вони з тою землею тікати будуть( єслі шо..)
Філюк Показати IP 29 Лютого 2016 15:36
це наші па і! ми працювали в колгоспі! питання є !?
Анонім до Філюк Показати IP 29 Лютого 2016 16:11
Ото працівнички!!!!!!!!
Адвокат до Філюк Показати IP 29 Лютого 2016 21:35
Виключи дурня ЗЛОДЮГО та не оправдовуйся, а краще напиши заяву на звільнення,не жди поки тебе викинуть покидьок. Черз таких злодюг відбувся Майдан, через таких нечистей нам Укрїнцям відмовляють у безвізовому режимі та вступу до ЄС. Банду геть, Слава Україні...
стефко Показати IP 29 Лютого 2016 16:17
І скільки ж то землі треба?! Нехай на все -про-все?! Невже гектари?! Чи то ж будуть садити-сіяти?!
777 Показати IP 29 Лютого 2016 16:57
А може там вчасно "червоний півень" пролетить і встановить справедливість?
Воїн Показати IP 29 Лютого 2016 17:18
забрати і віддати Атошникам. а цього на п*лю
Українка Показати IP 29 Лютого 2016 17:20
Філюк П.Т. родом із села і любить працювати на землі. Він же не вкрав, а законно все це приватизував. А взяти землю в тих роках дійсно було легко, бо ніхто не хотів брати. Що краще щоб смітники були? Він все це окультурив, побудував гарний будинок - і не дивно, зразу українська Жаба задушила, що аж безпілотника знайшли все це сфотографувати. Цікаво хто профінансував такі витрати? І з якою метою? Опаплюжити людину, яка любить землю і працює на ній... Так краще займіться сільськими латифундистами, які за безцінь поскупляли людські паї...Не можна всіх однією міркою міряти. Скільки ще земель облогує, беріть і Ви - будуйте,садіть плодові дерева, кущі, тільки не завидуйте нормальним людям, бо стидно читати, як рахують гроші в чужій кишені люди, які нічого путнього, крім язиками тріпати, в цьому житті не зробили. Через те так і живем, що шукаємо все життя ворогів серед своїх.
111 до Українка Показати IP 29 Лютого 2016 17:50
Ну ти "Українка" і ж*полизка!!!
Анонім до Українка Показати IP 29 Лютого 2016 18:04
Чуєш, уууукраінка, нехай би брав собі землю на поліссі,а не підмістом, думаєш хтось дурний?!
Селянин до Українка Показати IP 29 Лютого 2016 18:28
Скажіть будь ласка де це в Боголюбах земля облогує. Я не латифундист і не жєба, однак взяв би там і собі трошки. "Опаплюжити людину, яка любить землю і працює на ній..." . З якої пори, він що вже не голова суду а фермер?
Андрій до Українка Показати IP 29 Лютого 2016 20:50
Вибачайте,але Ви далеко не Українка .В мене таке враження,що коментуючи статтю,Ви думали не головою,вибачайте,а тим місцем де спина міняє свою благородну назву...
Українець до Українка Показати IP 29 Лютого 2016 23:44
Таке враження, що цей коментар написав сам пан Петро Петрович або колега, який також має "клаптик" земельки десь в Боратині. Де судова реформа????
Адвокат до Українка Показати IP 2 Березня 2016 10:44
В колонію його до колеги колядника, там нехай попрацює. Скільки біди?, Скільки горя ця ненажерлева па**юка із своїм сином,( яккий був држ. викон) причинила Лучанам, помимо захопленних ними земель. Незаконні виконання суду які і на сьодня покриваються від належного розслідування пркуратурою і судом. Кругова порука, тому що у всіх їх морди замазані в корупції. Вот яке ми Волиняни зло повині подолати, розпочати чистку влади, бо іначе ми не впевнені у завтрішньому дні, чи не окажемся ми на місті потерпілих коли држ. вик. буде віднімати у нас майно в користь спільника сім"ї Філюків. Страшна біда Філюки...
очевидець Показати IP 29 Лютого 2016 18:16
досить поливати всіх брудом ставайте нарешті громадянським суспільством і вчіться контролювати діючу владу а не постійно когось міняти
до украінки Показати IP 29 Лютого 2016 18:20
ти що з дуба впала? тато маму просто так не цілує! а ну розкажи де під луцьком можуть дати хоч 10 соток! Землею володіють судді .прокурори .податкова! спустись на землю і інічого " втирати" про облогі участки!! і чого ж він не працює на землі .якщо так любить землю а сидить в кабінеті! а гроші він не любить????
не лучанин до украі Показати IP 29 Лютого 2016 18:24
а ти не брокер ? а то може знаєш скільки коштує сотка землі в "царському селі"???
правда Показати IP 29 Лютого 2016 18:55
А ти часом не судья сидиш тут сторожуєш))коменти хороші пишеш
Аноніму і 111 Показати IP 29 Лютого 2016 19:07
Не люблю коли обливають брудом людей тільки за те, що він на посаді І успішний. Вам би хотілось щоб голова Апеляційного суду жив в розвалюсі, ото вже раділи б! Чи й тоді обговорювали б? Скільки людей побудовано під тим містом,Є такі віли, що диву даєшся, де люди беруть такі статки в такій бідній Україні, але ні над чиїми обістями безпілотники не літають І в новинах не висвітлюють.Але якщо вже керівник, то ні на що не маєш права. Він же така ж людина як і всі і живе не гірше за інших.І приміщення суду побудував чудове. Їдуть обмінюватись досвідом поляки, американці до нас на Волинь.Гордитись треба,що це у нас такі ділові люди є. І люди мають чудові умови для роботи. Що тут поганого? Всі хочемо в Європу,прагнемо добробуту, красоти,миру, а позбутись обивательської заздрості не можемо.Не судіть і не будете судимі! Хвала працьовитим людям, які будують, а не руйнують!
Бе-бе-бе до Аноніму і 111 Показати IP 1 Березня 2016 12:47
Володимир Антоновичу (Мельникович) це ви? Дружбан збирає земельку а ви хатинки та бакси ? Поєднує вас із "подельником" лише "талант" лицемірства та словесно-проносного жанру.
Адвокат Показати IP 29 Лютого 2016 19:32
Система злочиного об"єднаня, якою керує голова суду Петро Фелюк, до складу входять прокурори. суді, державні виконавці та голови сільських рад. Ідеально запрограмована на самозахист. Вот і ліплять дурня немовби - був смітник а сам Філюк його пребрав. Роблять із себе непрофісіоналів які не розуміють що роблять. Маячня це все - ЖАДОБА НА ДАРМОВЩИНУ розкаляє голови злочинного об"єднання. їх серця стають холодними, коли вирішують долі Лучан. До вязниць партолять тільки тих хто не відкупився, або тих кого треба приховати щоб скрити злочини, Все навпаки про що зазначено у Конституції України. Все ідеально налажено. Із-за такої системи марно загинули сотні людей - Небесна Сотня. Злочини не розслідуються, покриваються. Тож давайте єднатися і змінювати цих ненажерливих полішуків. Слава Україні. банду геть....
Українці Показати IP 29 Лютого 2016 19:41
Якщо ви працюєте під керівництвом Філюка, то це не означає, що ви повинні захищати свого патрона ще прочитавши статтю. В статті йдеться не стільки про Філюка, суддю-фермера, а про складності в доступі до інформації, яка згідно закону не є державною таємницею. Може пан Філюк піде і насварить чиновників які приховуючи інформацію про його угіддя, паплюжать його імя?
Віктор Показати IP 29 Лютого 2016 19:54
Візьму в оренду землю під Луцьком для вирощування овочів. Гектарів так з два , а може більше
Ярослав Показати IP 29 Лютого 2016 19:56
Знаю Філюка як порядну та принципову людину, яка судила мого сина. Думаю, що він заслуговує майно яке має. В тому числі перечислені земельні ділянки.
Мирослав до Ярослав Показати IP 29 Лютого 2016 23:49
Ти в складчині?
Українка Показати IP 29 Лютого 2016 20:20
Схаменувся куций, як хвоста не стало. Так землі зараз біля міста вже нема, але в 90стих було ще досить і хто проворніший, той думав на майбутнє і брав. Бо кожна людина має право на землю. І хто заборонить людині, яка сидить в кабінеті працювати на землі, якшо вона виросла в селі і любить землю і на ній працювати?Чи може фізична праця у нас заборонена?Хай краще будуть смітники, які були на тому участку і які пан Філюк окультурив, так чи що?Він має ці фотографії, їх показували вже в інтернеті. Тоді тої землі ніхто не хотів, а тепер є багато бажаючих.Я не суддя і ніколи нею не була.Просто не люблю, коли поливають брудом ні в чому не винну розумну людину.Та ще й за що? За кусок землі... Та її ж усім хватить, коли прийде пора.
Розвод Показати IP 29 Лютого 2016 20:46
Набрав не тільки в Боголюбах,а й в інших селах. В Боратин взяв біля 10 га.
ЛУЧАНКА Показати IP 29 Лютого 2016 21:16
В ПІСНІ СТЕПАНА ГІГИ Є ТАКІ СЛОВАІ: Хай не зрадять нас друзі І власне сумління, І земнеє тяжіння Де родився і зріс. Пам'ятаймо лишень: Домовина не має кишень, І життя не повторить Ніхто з нас "на біс". мОЖЕ ВАРТО ПОДУМАТИ ......
Апостол Показати IP 29 Лютого 2016 23:26
коментар було видалено
галина Показати IP 1 Березня 2016 00:34
який сором. Рідкий лицемір і злодій. А як він земельку любить...
ахахах Показати IP 1 Березня 2016 14:23
Смішно)
адвокату і андрію Показати IP 1 Березня 2016 15:16
Шкода мені таких вбогих людей, як ви. Мабуть в житті нічого не вдалось досягнути, як спуститись до рівня базарної баби і на сайті порядним людям кості перемивати та копирсатись в їх брудній білизні.
Мішаня з канцелярії Показати IP 1 Березня 2016 16:02
Філюк к*зел, сам гроші гребе лопатою, а нам заборонив судитись за нашу і так малу зарплату
111 Показати IP 1 Березня 2016 23:10
Поважаю громаду, но дивіця не я не маю гроші не ви , тут Філюк сином не виноваті , що ти баран бухаєш хочте мати гроші від того що лепечиш своїм язиком, хто зробив стої землі щось погане, чи коли Філюк чи охорона яку ви важаєте заборонила зайти на ту землі ні мені просто прикро, що хтось зробив замовленя а ви його виконуєте. Да я є юрист но Філюка я бачи в засіданях потрібно читати практику а не говорити про людину.
орест до 111 Показати IP 2 Березня 2016 09:12
Чекеренда хватить в**изувати, тебе вже знаємо, який ти юрист!
222 Показати IP 2 Березня 2016 08:41
111, ти в яку школу ходив і скільки закінчив класів? А що до статті то це жах.
Зіна Показати IP 11 Березня 2016 14:37
Лещенко очнись. Не розбивай сім'ю
Дарина Показати IP 19 Лютого 2017 17:00
Сьогодні пікітують Філюка в селі Тарасове. Коли будуть пікетувати суди в Луцьку??? Всі знають про одіозних суддів Луцького міськрайонного суду Сівчука А.Є., Борнос А.В., та інших " відомих", які виносили завідомо неправосудні рішення. виконували замовлення зак хабарі. Чому їх не чіпають активісти?. Де пікети під судами Луцька ???
+ Показати IP 4 Лютого 2019 14:54
Я пікітую - пікітую, а їм як і було, так є - все по ....ю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus