USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Волині багато чого б горіло, якби не Мельникович

15 Грудня 2014 18:46
Закон Про очищення влади торкнувся і волинських чиновників. На думку голови Апеляційного суду Волинської області, Петра Філюка, не всі чиновники, які потрапили під його дію, повинні були бути звільнені.

Про це він заявив під час круглого столу на тему: «Завдання суду та оцінка його діяльності. Гласність і відкритість судового процесу» сьогодні, 15 грудня.

Нагадаємо, Петро Філюк дав власну оцінку Закону «Про очищення влади». З його слів, цей документ сам собі суперечить і суд запросто може поновити людей на посадах, звільнених таким чином.

«Позвільняли - прийшли інші . Але крім закону є й Конституція, є міжнародне право. І новопризначеним суддям доведеться приймати рішення щодо поновлення на роботу тих же людей. Наприклад, під люстрацію потрапив колишній начальник управління СБУ у Волинській області Володимир Мельникович. Хто-хто, а ця людина якраз захищала права і свободи волинян. Його за це звільнили при попередній владі. У нас би горіли автомобілі, багато чого б горіло, якби не Мельникович. А що зробила нова влада? Попросила повернутися, і потім люструвала. І на 10 років він - ніхто», - каже голова суду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЗВІЛЬНЕНИЙ КЕРІВНИК СБУ ВОЛИНІ - ПРО СВОЄ СТАВЛЕННЯ ДО ЛЮСТРАЦІЇ

Власне, на думку Петра Філюка, цей Закон не відповідає задекларованим принципам відкритості, прозорості, індивідуальності.

«Є такі люди, які мали б потрапити під його дію, але є й такі, хто не повинен був підпадати під звільнення. Нашому сусідові тільки треба взяти цей реєстр і вже в нього є потенційні гарні помічники. Це агентурна сітка, яка володіє значною інформацією, і яких просто треба завербувати. А якщо звільнений звернеться в суд, то поновиться 100%. Бо не може бути огульної люстрації. Таким інструментом ми лише нашкодимо. Ми не проти люстрації , але ми даємо оцінку документу», - зауважив він .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
вонижедіти Показати IP 15 Грудня 2014 19:03
Треба негайно відмінити люстрацію!
ІМХО Показати IP 15 Грудня 2014 19:06
Ця люстрація, як і все іше, - перетворилась на дикунство! Люди позвіріли.
Хлоп до ІМХО Показати IP 15 Грудня 2014 19:21
То для шарiкових мiська влада i реконструктуватиме зоопарк i надасть пiдтримку КП Ласка.
месник Показати IP 15 Грудня 2014 19:39
Ці уроди зараз знайшли козлів відбувайлів!!!!! Люстрація як і колись інквізиція, стала зброэю у руках нечистих на руку чиновників! Її проходять вибірково і за окремі гроші!!!! Бридко! Повірте шановні, що не річ якої політичної приналежності чиновник, нехай комуністом буде, порошенківець чи регіонал, головне щоб він дотримувався закону, робив нормально справу та був нормальним!!! І не потрібно нам заляканих чиновників, який з них толк?
Знаюча Показати IP 15 Грудня 2014 20:24
А чому це до ФІЛЮКА ніколи люстрація не прийде, у всюди він прозорий і чистий. Все поупляв вже на своїй батьківщині, ще трохи то й село буде належати йому.
екскурсовод до Знаюча Показати IP 16 Грудня 2014 00:34
Він бере 10% за задоволення чи відмову позову, бабло має, відкупиться.
обс Показати IP 15 Грудня 2014 20:29
мельникович дійсно порядна людина і він один із всіх силовиків під час відомих подій зберіг лице.
Адвокат Показати IP 15 Грудня 2014 21:13
Філюк прозорий при всіх політичних силах, і зараз кришує БУРШТИН в Маневицькому районі і комфортно себе почуває.
Всезнайко Показати IP 15 Грудня 2014 22:08
Стаття розміщена на правах реклами...
адвокат 2 Показати IP 15 Грудня 2014 22:44
бурштин кришує паша данильчук саме за це його у минулу пятницю і трохи потовкли бо вліз на територію самооборони
патріот Показати IP 16 Грудня 2014 04:28
от усі бідкаються на ту люстрацію, але коли би ще у нас була така нагода нарешті почистити трішки кабінети? звичайно, що люструвати треба по справах, а не по посадах, закон - недосконалий! Так би ще більше людей звільнили би! Але так як у нас все робиться в державі - то нехай краще хоч так, ніж ніяк. Власне, навіщо тоді треба був той майдан, щоб люди золотого унітаза і далі працювали на тих же кріслах. чи хтось вважає що начальники за часів зека просто так сиділи у своїх кабінетах? а зараз, користуючись короткою пам'яттю людей, намагаються нам тут різні замовні статейки закинути мов усі такі бідні та нещасні! навіщо така журналістика взагалі потрібна? краще б розписали висновки Венеціанської комісії по цьому закону - було би більш корисно для читачів, аніж читати коли одне корупційне гімно інше хвалить.
Штефан, Луцьк Показати IP 16 Грудня 2014 08:49
М-декс. Паньство, як завжди вірить на слово. Горіло б, не горіло... А може й шини біля обласного СБУ горіли б. І "коктейлі Молотова". Пан Володимир Мельникович - мільйонер. Подивіться у його Декларацію. Власноручно написану. Очевидно, державний службовець бізнесував, що заборонено законом. А, може й іще дещо робив задля збагачення. Пощастило чоловікові. У тім, що нічого не згоріло із особистого майна та рахунків у банках.
Оцінка зі сторони Показати IP 16 Грудня 2014 09:57
Замітно боїться Філюк Мельниковича, що так прогнувся зі смаком саме під нього. Мабуть непогане досьє має на нього відставний генерал.
ммм Показати IP 16 Грудня 2014 09:59
тепер зрозуміло,чому нового голову управління СБУ досі не призначили-Мельникович повернутися хоче.от Філюк і піарить його.
п Показати IP 16 Грудня 2014 10:17
Філюк сам проговорився що біля корита сказавши що до корита хочуть допустити інших людей
навпіл Показати IP 16 Грудня 2014 10:18
а звідки котеджі сволочі віддайте крадене на АТО
123 Показати IP 16 Грудня 2014 13:26
Якби такі як Мельникович мали необхідну повноту влади, то таких як ФІлюк і йому подібних вже давно б не було. Філюк це добре розуміє. І хвалить Мельниковича, бо немає чим похвалити себе
до123 Показати IP 16 Грудня 2014 14:51
це ви Мельниковича теж вихваляєте?
Олександр Показати IP 17 Грудня 2014 20:16
Мельниковича не було люстровано. Замів - да. Мельниковича президент звільнив із посади своїм указом. А це не люстрація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus