USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центральному парку Володимира-Волинського росте борщівник

19 Травня 2019 18:31
У парку «Слов’янський», який вважається головним місцем відпочинку Володимира-Волинського, росте борщівник, пише Буг.

Рослину помітили 18-го травня біля джерел та вздовж річки Смочі, яка протікає під валами городища.

Деякі кущі отруйної рослини «підібралися» досить близько до тротуарів.
Отруйні види борщівника є реальною загрозою здоров’ю, а часом і життя людини. Небезпека представляє не тільки сік рослини, але і його пилок, аромат (запах) і навіть роса, йдеться на сайті Health Day.

Сік борщівника, потрапляючи на шкіру, завдяки речовинам в своєму складі, підвищує її чутливість до ультрафіолетового випромінювання. І як наслідок протягом дуже короткого проміжку часу можна отримати важкий сонячний опік з численними пухирями аж до III ступеня. Спостерігалися випадки летального результату у дітей з численними опіками.

Небезпеку представляє не тільки сік борщівника, але і його роса. Навіть простий дотик до трави біля борщівника може викликати сильний опік. Такі пошкодження дуже довго заживають і можуть залишити після себе шрами і рубці.

Іноді опіки від контакту з рослиною проявляються не відразу, а через якийсь час, тому виїжджаючи на природу, особливо з дітьми, огляньте уважно місце, де ви плануєте зупинитися, чи немає там небезпечної рослини.

Викликає важкі наслідки для організму і пилок борщівника, який здатний проникати навіть крізь одяг. Сік або пилок при попаданні в око може призвести до сліпоти.

Вдихання пилку борщівника або ефірних масел здатне значно нашкодити дихальній системі і навіть привести до летального результату. Наслідками такого токсичного впливу є: розпухання гортані і задуху.

Ознаками інтоксикації (отруєння) борщівник є такі симптоми: головний біль, запаморочення, нудота, блювота, підвищення температури тіла аж до 40 С. Надмірний вплив в перспективі може загрожувати хворобою Вітіліго.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ви ше Показати IP 19 Травня 2019 21:03
Небачили шо таке Володимерська інфекційна лікарня,всі борщівники на світі отдихають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus