USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь атакує борщівник

15 Липня 2016 11:02
Владу Волині просять вжити невідкладних заходів для боротьби з поширенням борщівника в області.

Про це стало відомо під час засідання сесії Волинської обласної ради 14 липня.

Так, депутат облради Юрій Цейко звернувся у своєму запиті до голови ОДА і повідомив, що в області склалася загрозлива ситуація з неконтрольованим поширенням борщівника. Так, небезпечна рослина буяє на пасовищах, узліссях, узбіччях, пустирях.

Крім того, зараз сезон, коли найінтенсивніше розсівається насіння борщівника. Тому він попросив вжити невідкладних заходів та мінімізувати поширення борщівника. Також депутат просить розробити комплексну програму боротьби з цією рослиною. Депутати підтримали запит колеги.

Додамо, борщівник Сосновського - небезпечна рослина. Якщо людина випадково забрела в зарості борщівника і торкнулась його стебла борщівник «віддячить» за таке сповна. Сік, що потрапив на шкіру людини, дасть про себе знати не відразу, а лише через деякий час. Наявні в рослині фотохімічні сполуки різко підвищують чутливість людського організму до сонячного проміння. Звідси – глибокі опіки. Спершу шкіра червоніє, починається свербіж, потім виникає гострий біль, набряк, з’являються пухир. Піднімається температура, людину морозить, нудить. Уражена шкіра дуже важко гоїться. Особливо чутливими до опіків борщівника є діти.

Довідково: Борщівник Сосновського належить до трав’янистих рослин родини зонтичних. Стебло високе (перевищує три метри), порожнисте, листя велике як у лопуха, пористо-розсічене. Процес цвітіння припадає на липень-серпень. Квітки рожеві або зеленкувато-жовті, зібрані в зонтики. Рослина дещо схожа на домашній кріп у збільшеному вигляді. До і під час цвітіння борщівник має високий вміст фурокумаринів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бора Показати IP 15 Липня 2016 11:58
Цейко сам заріс борщівником і являється бур'яном серед культурного суспільства . Як таких неуків і аферистів обирають в органи влади?
Ото маєм владу ! Показати IP 15 Липня 2016 12:37
Борщівник то атакує Волинь, а Волинь чого не захищається ? Кожного року одне і те ж. Півень клюнув і прозріли. А де ви раніше були ? Він шо за одну ніч виріс ? Шо сільські ради, шо дорожники, шо залізничники, шо сільгосппідприємства, шо лісники, шо депутати всіх мастєй разом з Гунчиком до того часу хріном груші обколочували. Ви так Україну будуєте, як і з борщівником боретесь ! Вже по вуха за... рались.
люся Показати IP 15 Липня 2016 12:51
боротись треба швидко. одна рослина цього лиха викидає 150000 насінин які можуть прорости на другий,третій,рік . це ужас !!!!!!хто його привіз.як не короладського жука то борщівник. нічого хорошого тільки біду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus