USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі чиновники подолали борщівник, як Дон Кіхот вітряки

29 Серпня 2015 18:30
Два місяці тому лучани забили на сполох про те, що небезпечна отруйна рослина масово поширюється у парку біля дитячої залізниці. Владці швидко відреагували й пообіцяли подолати «помсту Сталіна» (саме так у народі називають цю отруйну рослину), втім, сьогоднішні реалії свідчать, що слова від діла розходяться.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло ще 24-го червня, що у луцькому парку – отруйна рослина. Тоді Луцький міський голова Микола Романюк запевнив, це тимчасова ситуація, мовляв, проблема серйозна.

«Мешканці вулиць Огієнка та 8-го Березня звернулися до мене і попросили зарадити поширенню борщівника. Прошу вивчити ситуацію й терміново вирішити її! Це - серйозна проблема», – наголосив градоначальник.

Зауважимо, що борщівник Сосновського є досить небезпечною рослиною. Дотик до неї викликає подразнення та опіки на шкірі, адже всі частини рослини містять фуранокумарини – речовини, що різко підвищують чутливість до ультрафіолетового випромінювання.

Варто знати, що після ураження час появи пухирців, заповнених рідиною, – від кількох годин до кількох діб. Окрім того, можуть виникнути різноманітні прояви алергії.

Ця рослина невибаглива, приживається будь-де, росте швидко і досягає у висоту 2-3 метрів.

Щодо Луцька, то сьогодні робота волинських владців говорить про те, що від слова до діла буває ціла прірва.

На світлинах ми бачимо, що місцями траву скосили. Таки дійсно, хащів стало в "ботанічному саду" менше, але на цій же скошеній території продовжує успішно рости та розповсюджуватися борщівник, на якого в народі кажуть - «отруйна помста Сталіна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
А Показати IP 29 Серпня 2015 20:11
А про помсту Януковича в біології нічого не чути?
Микола Показати IP 29 Серпня 2015 21:29
Та ці чиновники тілбки язиком ляпають на чолі з романюкли
Микола Показати IP 29 Серпня 2015 23:16
Та ці чиновники тількт язиком ляпають на чолі з романюкои
Анонім Показати IP 30 Серпня 2015 01:20
Надіємось, що їм не вистачить розуму його палити -а то такі ж опіки можна отримати від вдихання диму. Борщівник можна лише "хоронити".
Семен Показати IP 30 Серпня 2015 12:19
Ооо, це ж будуть виділяти гроші з бюджету, щось мені підказує що це будуть п'ятизначні суми
Залізничик Показати IP 4 Вересня 2015 07:09
коментар було видалено
Залізничик Показати IP 4 Вересня 2015 07:09
Яка міська рада , міська рада скосила 50 м. Вфд мосту зібралася та поїхала. А по парку вже косила Рівненьська дирекція залізничних перевезень хоч це і не залізниці територія но її всетаки покосили а міська рада собі сидить та вихваляється

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus