USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У центрі Луцька духовий оркестр збирав кошти для пораненого бійця

11 Травня 2017 15:07
На допомогу лучанину Сергію Федотову, який воював на сході України і зараз перебуває на лікуванні в Ізраїлі, на Театральному майдані Луцька збирали кошти вихованці Волинського державного училища культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського.

Духовий оркестр представив перехожим кілька композицій на головній міській площі.
Як розповів художній керівник оркестру, диригент, заслужений діяч мистецтв України Микола Чорний, музичний колектив не вперше виступав на площі, аби зібрати гроші для поранених бійців. Таку ініціативу було започатковано ще минулого року.

«Минулоріч у нас було 4–5 виступів, грошей збирали по-різному, залежно від того, як люди долучалися, яка була погода. Цьогоріч це у нас уже третій виступ. Плануємо й далі підтримувати цю ініціативу, але, окрім таких виступів, у нас є навчальний план, звітні концерти, концерти в інших областях.

Але, коли є можливість – треба допомагати, там на сході хлопці зі зброєю стоять, а наша зброя – це музичні інструменти. Ми допомагаємо таким чином, щоб швидше подолати ворога і підняти патріотичний настрій українцям», – підкреслив Микола Чорний.

Нагадаємо, під час виходу колоною з Іловайська, 21-річному воїнові героїчної 51-ої бригади Сергію Федотову розірвало ногу, а також снайпер влучив у плече. Хлопець вижив, однак у нього дуже серйозні проблеми із ногою. Ногу хотіли ампутувати, і врятувало його лише диво. Сергій переніс 20 операцій. Отримав статус інваліда війни ІІ групи. 10 червня 2015 року пд час святкування 260-річчя Головного військового клінічного госпіталю, де Сергій перебував на лікуванні, президент Порошенко нагородив Сергія Федотова медаллю “Захиснику Вітчизни”.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОЛЕГ Показати IP 11 Травня 2017 15:15
1:2
Наталія Показати IP 11 Травня 2017 15:46
Молодці!
Фигвам Показати IP 11 Травня 2017 19:00
Что-то, мягко говоря, негусто подавали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus