USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У центрі Луцька вшанували загиблих шість років тому Героїв Майдану. Фото

20 Лютого 2020 14:52
Панахидою, хвилиною мовчання, покладанням квітів і запалюванням лампадок вшанували в Луцьку Героїв Небесної Сотні.

Скорботний захід відбувся 20 лютого біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані.

Саме 20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день шість років тому під час Революції гідності в Києві силові підрозділи режиму Віктора Януковича розстрілювали протестувальників, які вийшли на Майдан відстоювати свої ідеї. За день близько 100 людей віддали життя в боротьбі за свободу, згодом їх назвали Небесною Сотнею.

Читайте ще: Панахида й хода містом: у Луцьку згадували Героїв Небесної Сотні. Фото

Лучани не оминули цю трагічну дату в історії незалежної України й прийшли помолитися за душі загиблих на Майдані. Аби віддати шану Героям Небесної Сотні біля пам’ятного фотостенду зібралися представники міської та обласної влади, духовенство, громадські діячі, родичі й друзі загиблих і просто небайдужі.
Розпочався захід із панахиди – чимало присутніх молилися, схиливши голови, зі сльозами на очах.

Також Героїв Небесної Сотні згадали хвилиною мовчання.
Опісля до пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» лучани поклали квіти.

Завершилося дійство спільним виконанням Гімну України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
І знову Показати IP 20 Лютого 2020 15:47
Попи скрізь...нічого без них не обійдеться...
Всезнайко Показати IP 20 Лютого 2020 16:58
А що, вже завершено розслідування? Бо пишете, що силові підрозділи режиму Віктора Януковича розстрілювали протестувальників.
ще не зовсім свідоми Показати IP 20 Лютого 2020 19:04
При всій повазі до подій на Майдані, останні - капля в Тихому у відношенні до масштабу злочинів Другої світової війни. І тоді, органи розслідування (на маючи ні записів з камер відеоспостереження, ні можливості прослуховування засобів мобільного звязку та проведення складних криміналістичних експертиз тощо) скерували кримінальну справу про обвинувачення нацистів в Нюрнберг на ПРОТЯЗІ ОДНОГО РОКУ!
Я Показати IP 20 Лютого 2020 19:30
Тодішні главарі майдану і розстріляли цих людей протистуючих і правоохоронців, вже є багато доказів, тільки немає політичної волі влади!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus