USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У центрі Луцька з’явиться алея ліхтарів

13 Червня 2017 09:51
Облаштувати новий арт-об’єкт – алею ліхтарів, планують поблизу центрального входу до парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у рамках комплексного благоустрою парку.

Про це йшлося під час оперативної наради у виконувача повноважень Луцького міського голови 13 червня.

Як поінформував директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась, наразі розпочали комплексні заходи з покращення благоустрою центрального парку. Так, міська рада виділила КП «Парки та сквери міста Луцька» 500 тисяч гривень на придбання пенькоріза для фрезування пеньків від зрізаних аварійних дерев, оголосили тендер на його придбання. Замовили проектно-кошторисну документацію комплексного благоустрою парку з орнаментами для його пішохідних доріжок та зонуванням відпочинкових зон. З метою обмеження руху у парку міськрада виділила 100 тисяч гривень на придбання болардів та 200 тисяч на придбання лавок для встановлення вздовж центральної алеї парку.

У процесі підготовки до пляжного сезону на території пляжу у парку пофарбували та відремонтували усе обладнання, замінили двоє сходів спуску у річку Стир, викосили траву, очистили та відремонтували пляжні вбиральні, подали питну воду в водозабірні колонки. Наразі замовили виготовлення кошторисної документації на ремонт бетонних сходів спуску з дамби.

Дно річки Стир обстежили водолази на предмет виявлення сторонніх небезпечних предметів та конструкцій. Всі виявлені затоплені предмети підняли на поверхню за допомогою крана. Також уклали угоду з ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» щодо проведення періодичного лабораторного контролю за якістю води і ґрунту на пляжі та місці масового відпочинку на Теремнівських ставках.

Завершують роботи з реконструкції ротонди, яку віддали в оренду та розробляють проект з облаштування сцени.

Окрім цього, на алеї ліворуч від головного входу в парк створять арт-об’єкт – алею ліхтарів, кожен з яких матиме символіку різних підприємств міста. Об’єкт планують відкрити вже за два тижні.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що триває розчистка території за спортивним центром «Спартак» - там була відпочинкова зона, що згодом стала притоном для сумнівних осіб. Наразі там вирізали хащі, самосів, кущі, з дамби вже проглядається річка. Згодом вирівняють землю, відновлять об’єкти благоустрою на цій відпочинковій території, тож лучани зможуть там повноцінно відпочивати.

Також там зробили сходи у річку Стир. Облаштовуватимуть територію від цієї зони праворуч до центрального пляжу. Також планують відновити прогулянки Стиром на катері, є інвестори, готові долучитися до проекту. Для парку хочуть придбати нові лавочки, а існуючі – відремонтують та перенесуть на інші відпочинкові зони. Нові лавочки матимуть чавунну основу та орендування міста Луцька. Замість облізлої дерев’яної конструкції, у парку планують встановити нову сцену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 13 Червня 2017 11:26
Пенькоріз - http://sweden-tools.kiev.ua/les-i-sad/izmelchiteli-pnej/grouncare-husqvarna-sg13-detail На 500 тисяч їх можна 10 штук придбати. А навіщо їх 10 потрібно, якщо і одного вистачить? Хто буде перепродавати з відкатом 450 тисяч?
А2А до Лучанин Показати IP 13 Червня 2017 23:30
Це х..ня, а не пенькоріз, таким хіба бегемоту зуби обточувати, а не пні в місті видаляти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus