USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Цуманській ОТГ відбулася перша сесія

16 Листопада 2017 18:20
У новоствореній Цуманській об’єднаній територіальній громаді відбулася перша сесія, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 29 жовтня в Цуманській ОТГ відбулися вибори голови і депутатів громади. До Цуманської ОТГ ввійшли три сільських ради – Берестянська, Холоневичівська та Липненська і Цуманська селищна рада. Загальна кількість населення – більше 10 тисяч людей. На виборах головою громади обрали Цуманського селищного голову Анатолія Дорошука.

На першому пленарному засіданні сесії депутати і голова отримали посвідчення, обрали секретаря та визначилися в яких комісіях працюватимуть. Зокрема, в Цуманській селищній раді були створені 4 постійні депутатські комісії – комісія бюджету, фінансів, планування розвитку підприємства, управління комунальної власності; комісія з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища та житлово-комунального господарства,; комісія з питань депутатської діяльності та етики, дотримання прав людини, законності та правопорядку та комісія з питань освіти, культури та туризму, духовності, охорони здоров’я, материнства, соціального захисту населення. Керівником однієї із комісій – бюджетної стала депутат від УКРОПу Наталія Філюк.

Секретарем новообраної ради обрали представницю УКРОПу Тетяну Януль. За неї одноголосно проголосувало 25 депутатів.

«Коли балотувалася на депутата, то хотіла взяти участь в розвитку громади, допомогти зробити ї кращою. В нинішнього голови величезні плани на розвиток нашої ОТГ, і я вірю, що разом із Анатолієм Дорошуком, з депутатським корпусом ми зможемо зробити все, аби жити тут стало комфортно», –переконана секретар ради.

Новообрані депутати кажуть: роботи в громаді багато, а особливо в тих селах, які щойно доєдналися.

«Йшла від УКРОПу, бо цій партії довіряють люди і цю довіру я відчула. Балотувалася в раду з чітким рішенням змінити життя в громаді на краще. І якщо в Цумані із благоустроєм все добре, то в селах, які увійшли до складу ОТГ не скрізь є освітлення, не скрізь відремонтовані дороги. І якщо є можливість допомогти, то я хочу це зробити», – каже представниця УКРОПу Аліна Пилипчук.

«Ми, як районна влада, сподіваємося на тісну співпрацю із Цуманською громадою, адже вона є вагомим платником податків в нашому районі, має розгалужену сітку культурних, освітніх та навчальних закладів. Очільником цієї громади став досвідчений управлінець і господарник, який має чітке бачення розвитку цієї громади», – підкреслює голова Ківерцівської районної ради Василь Хмілевський.

До слова, в Цумані 5 кандидатів претендували на одне депутатське крісло. На думку голови ОТГ, зважаючи на таку боротьбу за мандат, в раду пройшли найдостойніші із кандидатів.

«Наше завдання – створити умови для життя мешканців. Щоб в селах нашої громади лишалися жити люди. Адже коли працюють школи, працюють садочки, хороше транспортне сполучення, є інвестиції в бізнес і створені робочі місця – то люди не будуть їхати за кордон в пошуках кращого життя. Моє завдання – зробити все для комфорту мешканців громади, – каже голова Цуманської ОТГ Анатолій Дорошук. – В майбутньому, я бачу, що ця ОТГ об’єднає близько 20 тисяч людей».

«В Цуманської громади і в її голови є величезна підтримка депутатського корпусу Волинської обласної ради. Я знаю, що Анатолій Дорошук зможе виправдати довіру тих 70% виборців, які проголосували за нього і повністю підтримую його плани і задуми. Це прекрасний управлінець і господарник, який чітко знає, що потрібно зробити щоб його громада стала процвітаючою», – підкреслив депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук.

Друге пленарне сесійне засідання відбудеться в понеділок, 20 листопада і на ньому депутати Цуманської ОТГ спільно створюватимуть виконком ради ОТГ та затверджуватимуть стратегію розвитку своєї громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus