USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У турійських лісах розвісили «багатоквартирні» синичники та шпаківні

4 Липня 2017 16:33
Протягом останніх років соснові ліси нашої області потерпають від шкідників. Турійщину це лихо теж не оминуло.

Відтак, навесні цього року ДП «Турійським ЛГ» було вирішено спробувати біологічний метод боротьби. Тож задля збереження дерев тут розвісили штучні гнізда – 300 шпаківень та 300 синичників, повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Синички дуже малі та спритні птахи. Їхній раціон на 70% становлять дрібні комахи, до яких і входить верхівковий короїд.

Принцип виготовлення синичників подібний до шпаківень. Головна відмінність – розмір льотка, для синичника він повинен бути діаметром 30-35 мм. І ще одна, не мало важлива відмінність, передня внутрішня стінка повинна бути шершава – потрібно нанести насічки, щоб пташенятам було легше вибиратися.

Отож лісівники та учні Галіновської загальноосвітньої школи Турійського району разом виготовили оригінальні багатоквартивні, дво- та триповерхові синичники та шпаківні.

Нлісові квартали, де є такі пташині домівки, густозаселені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus