USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

У Великій Британії вважають, що РФ прагне привести до влади в Києві проросійського політика

23 Січня 2022 09:53
У контексті військової ескалації з боку РФ особливу роль може грати план Кремля привести проросійського політика до влади в Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві, оприлюдненій МЗС Великої Британії.

«Ми маємо інформацію, яка вказує, що, ухвалюючи рішення про можливе вторгнення й окупацію України, уряд РФ намагається привести до влади у Києві проросійського лідера. Як потенційного кандидата розглядають колишнього депутата Євгена Мураєва», – зазначається у заяві.

У британському МЗС указали, що російська розвідка також підтримує контакти із кількома колишніми українськими політиками, серед яких: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

«Дехто з них контактує з російськими розвідниками, залученими до планування нападу на Україну», – додали у зовнішньополітичному відомстві.

За словами міністерки закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, «оприлюднена інформація проливає світло на масштаб російських дій, покликаних підірвати Україну».

«Росія повинна знизити напруження, припинити кампанію агресії й дезінформації, а також просуватися шляхом дипломатії. Велика Британія та наші партнери вже неодноразово казали, що будь-яке військове вторгнення в Україну буде величезною стратегічною помилкою й матиме високу ціну», – наголосила Трасс.

Згодом колишній народний депутат Євген Мураєв, якому належить телеканал «НАШ», дав відповідь на заяву МЗС Великобританії про те, що він може стати главою майбутнього окупаційного уряду України після вторгнення Росії. Політик зазначив, що він перебуває під санкціями РФ через конфлікт з депутатом від «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком.

Своїм коментарем за заявою МЗС Британії Мураєв поділився з виданням «Страна».

«Я з 2018 року під санкціями Росії через конфлікт з Медведчуком. У моєї сім’ї там заарештовані активи. Як у британських спецслужб і Форін Офісу це поєднується з тим, що мене нібито хоче Росія призначити главою «окупаційного уряду» – це питання до містера Біна», – вказав він.
На свій сторінці у Фейсбуці він також відреагував на слова МЗС Великобританії. Мураєв розмістив фото, на якому він зображений «агентом 007». В описі до знімка він вказав: «подробиці завтра».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Євгеній мyраxyєв Показати IP 23 Січня 2022 09:58
Я такий крутий опозиціянт, що бояться мій канал закрити.
уважний Показати IP 23 Січня 2022 10:05
Та Велика Б, разом з американцями, вже геть з глузду з'їхала, вже у таке Україну впутують, а наші вуха і розвісили :( Руками українців хочуть провокації робити :(
скептик до уважний Показати IP 23 Січня 2022 11:14
ти не уважний, а близорукий і тупуватий . мурахуєва рашка тримає на гачку арештом його активів
Анонім до скептик Показати IP 23 Січня 2022 12:29
Да пох... на того Мураєва! Вам з інших країн втюхують, а ви і хаваєте, що вам вкладуть! Свого нічого не маєте, такими легше за все керувати, що вони і роблять!
Анонім Показати IP 23 Січня 2022 10:24
мураєв - як клон беріі!
Олесь Показати IP 23 Січня 2022 11:15
Гарно хочуть піднести те що і без спецрозвідки ми всі знаемо .
агент піф-паф Показати IP 23 Січня 2022 11:16
він схожий на сопливого пацана, який взяв пластмасовий іграшковий пєстік, а не на агента 007
уважному Показати IP 23 Січня 2022 11:17
ти що? один з них? А де наше СБУ, РНБО. Чи вони як у випадку з концентрацією москалів на українському кордоні, побачать лише тоді коли в західних газетах напишуть?
уважномуМУ до уважному Показати IP 23 Січня 2022 12:28
От і відно як ваш розум вже сам нічого не сприймає, а лише західну інфу, що і треба було довести!
Поважний Показати IP 23 Січня 2022 12:52
А матрасніки або контуженого метрофоба Вітальку або куклу Чакі - Розумківа.
Поважному до Поважний Показати IP 23 Січня 2022 15:01
А в тебе який діагноз? Трикольоровий ти наш !?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus