USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Ветлах більше не хочуть бачити Савченко

13 Жовтня 2016 19:18
Вже тривалий час у Ветлах не стихає конфлікт щодо несправедливої, на думку місцевих мешканців, делімітації і демаркації державного кордону, відповідно до якої значна частина української території, стверждують люди, відходить до Білорусі.

Волинська обласна рада створила міжвідомчу комісію, аби спільно з’ясувати хід проведення демаркаційних процесів на кордоні з Білоруссю та підтримала звернення до Верховної Ради України щодо утворення тимчасової спеціальної комісії із проведення ревізії документів делімітації кордонів. Насамперед на обласну комісію і покладають останні надії ветлівчани. Бо відповідь, яку отримав днями депутат Любешівської районної ради Михайло Кирилюк на свій запит до народного депутата Надії Савченко, глибоко розчарувала селян, - пише газета «День».

Нагадаємо, з січня 2016 року білоруси розпочали встановлювати прикордонні знаки на території, яка знаходиться відразу поблизу меж Ветлівської сільради. Місцева громада вимагає, аби будь-які демаркаційні роботи були припинені. На думку селян, межа українсько-білоруського кордону встановлена неправильно, а білоруси проводили роботи з порушенням норм.

Савченко побувала у Ветлах (будучи на фестивалі "Бандерштат" у Луцьку) у серпні. Начебто "на прохання громади", проте, хто її запрошував, залишилося таємницею. Ветлівчани показали їй межу між Україною та Білоруссю, меліоративні канали, навколо яких і точаться суперечки щодо того, де чий. Бо за межею одного і мала б пройти лінія державного кордону. Тоді Савченко коментувала побачене словами, що "ветлівське" питання" є загальнонаціональним, а тому потребує детального вивчення і швидкої реакції з боку офіційного Києва". Нині ж вона повідомила Кирилюку, що бачила документи у справі делімітації і демаркації кордону, і у них нічого вже не змінити.

Ветлівська сільська голова Любов Павлік каже, що тепер ветлівчани не хочуть більше бачити у себе в селі Надію Савченко та Семена Семенченка, який також "залітав" у село і обіцяв з’ясувати й допомогти. Адже ветлівчани мають чимало підстав не довіряти офіційним документам та запевненням чиновників різного рангу. Любов Павлік, зазначає видання, вже має на руках документи, що спірний канал споруджували таки українці, Камінь-Каширський лісгосп. Яким чином він за новими угодами відійшов Білорусі, і треба було вияснити, і про те й просили заїжджих народних "обранців".

Наталія МАЛІМОН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ну Показати IP 13 Жовтня 2016 20:20
А Палиця градуси в настоянці підраховує ,тут ваша робота
Ветли Показати IP 13 Жовтня 2016 21:59
Кирилюк у лісі вкрав 5 кубів дуба. Міліція знайшла у нього на пілорамі. Заведена кримінальна справа. Думаю, отмажеться, бо дєпутат. Чи живем "по новому"??? Думаю, зо нє. До речі ,укроп.
НОНА Показати IP 14 Жовтня 2016 10:17
Думаю, що шановним ветличанам депутати не зможуть допомогти тому, що лінія державного кордону узгоджується призначеною міждержавною комісією. Спочатку на картах, а потім на місцевості. Коли підписані протоколи і сторони приступили до встановлення прикордонних знаків вже змінити нічого не можливо. Не вірте ні яким депутатам це все обман.
Вася Показати IP 14 Жовтня 2016 12:45
Ше поляки можуть розсудити, не довго залишилось...
Ветлы Показати IP 14 Жовтня 2016 13:56
Люба, документы в студию!!! Почему они до сих пор не опубликованы? Ты же именно публикации документов по демаркации границы требовала от официальных органов! А где твои бумажки!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus