USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білоруси зізнались в порушенні кордону України на Волині

1 Квітня 2016 20:20
Білоруська сторона визнала факт порушення режиму державного кордону та 25 лютого повернула 79 дерев представникам Любешівського лісомисливського господарства.

Про це йдеться у відповіді начальника Луцького прикордонного загону Олександра Мейка на лист, адресований йому головою Волинської обласної ради Ігорем Палицею, - повідомляє прес-служба Волинської облради.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини раніше, активна фаза чіткого розмежування кордону між Україною та Білоруссю на місцевості розпочалася ще торік. Передувало цьому низка документів, втім, коли процес перейшов від паперової роботи до тракторів та грейдерів, волиняни почали бити на сполох. Мовляв, втрачають природні багатства та землі.

«Під час виконання зазначених робіт білоруська сторона здійснила вирубку 139 дерев на території України на глибину до 3 метрів та на довжину 500 метрів вздовж державного кордону, з яких 79 дерев забрала на територію Білорусії. У подальшому 21.02.2016 року за результатами проведеної робочої зустрічі білоруська сторона визнала факт порушення режиму державного кордону та 25 лютого повернула 79 дерев представникам ДП Любешівського лісомисливського господарства.

На даний час білоруська сторона завчасно інформує управління Луцького прикордонного загону про заплановані демаркаційні роботи на державному кордоні», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
а чому Показати IP 2 Квітня 2016 09:54
активисти які 2 рокі назад ховалися у тих лісах від військомату та жерли шашликі не взяли білорусів у полон.
Штефан, Луцьк Показати IP 2 Квітня 2016 10:26
Там був і нововолинський О.Буторін зо товаріщі. На конях. Охороняли український кордон від "середульшого брата", яким себе вважають сябри після "старшого" - російського. Був нещодавно у Бересті (Бресті). Там суцільне хахляцтво - не продихнеш. Хоча, видають себе за етнічних білорусів. А самі із Краськи, Заболоття, Яревища, Залюття, Кримна, Нудиж, Глух... та іншої поліської глухої глибинки. Де немає українського ТБ і куди не сягають хвилі київського радіо. Саме цим потрібно, у першу чергу, зайнятися В.Гунчику - голові ВОДА. А ми дивуємося, чому поселед них так багато сепарюг, які тікають у Московію. В основному - українські волинські поліщуки. Говорити російською не вміють, "косять" під білорусів, знущаються над своїми ж... Тьху! І згадувати не хочеться.
Ветлы Показати IP 4 Квітня 2016 14:41
Так я не понял. Нам Люба Павлик и Миша Кирилюк вдалбливали, что белорусы на Жировском канале захватили наши земли. Даже интервью давали по этому поводу корреспондентам. Шумиху подняли в прессе аж до областной рады дошло. И что???? Вся шумиха из за сотни деревьев?! Так захватили белорусы наши земли или действуют законно?
Гірки Показати IP 15 Липня 2016 23:22
А чому шум підняли тільки за ветельську ділянку кордону,А що робиться навпроти Гірок, Мукошина?Тут відібрано не десятки дерев,А десятки гектарів лісових та не лісових площ,зрізано тисячі дерев,які росли на Українській території...
Гірки Показати IP 15 Липня 2016 23:25
Текст повідомленняА в курсі хто що на Гірківській ділянці кордону відібрано Білорусами десятки гектарів лісу..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus