USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Рівненщині сотні бурштинокопачів напали на поліцію

16 Вересня 2016 15:26
Дві сутички між правоохоронцями та незаконними старателями, які добувають бурштин. Сталися у четвер, 15 вересня, у Сарненському районі на Рівненщині.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України в Рівненській області.

"Учора, 15 вересня, по обіді на спецлінію "102" зателефонував невідомий, який просив термінової допомоги працівників поліції в урочищі "Азалія" поблизу Клесова. На місце події оперативно виїхала група із числа приданих сил Нацполіції", – йдеться у повідомленні.

Коли працівники оперативного штабу прибули в урочище, їх оточили понад 200 чоловіків у масках та з палицями у руках. Вони вимагали залишити північні райони області, в іншому разі погрожували вдатися до радикальних дій.

Коли правоохоронці викликали підкріплення, чоловіки у масках почали трощити службове авто, а кілька осіб закликали спалити автівку.
Інформують, що натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги. Вогнепальну зброю та засоби фізичного впливу правоохоронці не застосовували.

У поліції зазначили, що за фактом масових заворушень відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі строком до восьми років.

Ще один інцидент стався близько третьої години у селі Тинне того ж Сарненського району. Там майже 50 осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев’яними битами, камінням та палицями, заблокували дорогу та чинили опір працівникам правоохоронних органів. У результаті протиправних дій зловмисників службовий автомобіль поліції зазнав механічних пошкоджень.

Правоохоронцям вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався завдати тілесні ушкодження одному зі спецпризначенців. За фактом опору та погрози застосування насильства працівнику поліції відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали сарненського прокурора та двох організаторів незаконного видобутку дорогоцінного каміння на Рівненщині.

Як відомо, на початку липня СБУ, ГПУ і Нацполіція провели на Рівненщині спецоперацію "Бурштин", під час якої було вилучено понад 160 тисяч доларів, 4,7 тисяч євро та 94,5 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК РІВНЕНСЬКА «МАФІЯ У ПОГОНАХ» ЗАРОБЛЯЛА НА ВОЛИНСЬКОМУ БУРШТИНІ

У причетності до незаконного видобутку бурштину у Рівненській області підозрюють 32 людини. Луценко повідомив про затримання п'ятьох учасників схеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Копач Показати IP 16 Вересня 2016 16:07
Там вже треба робити зачистку з допомогою авіації. Кілька залпів по клондайку і питання буде знято. Інакше станемо свідками народження БНР. По другому не поймуть.
Волинянин до Копач Показати IP 18 Вересня 2016 08:07
коментар було видалено
Активіст Показати IP 16 Вересня 2016 17:38
Слава Україні !!!
Василь М. Показати IP 16 Вересня 2016 18:30
Такі новини , тошно читати . В нас є держава , закони по яких ми живемо , чи не має ...? Крим без єдиного пострілу відняли " зелені " чоловічки , на Донбасі - ДНР і т. д. Ми не нація , ми лохи неосвідчені , з нас сміється весь світ ...............
Анонім Показати IP 16 Вересня 2016 19:14
"... за фактом масових заворушень відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі строком до восьми років." Ну геть про "майдан" підходить
добряк Показати IP 16 Вересня 2016 21:17
не поліція а сцикуни.так зайдем далеко
рожищанин Показати IP 16 Вересня 2016 21:57
молодці хлопці --давно треба так робити це ваш хліб може ще не цівілізовано но ви праві ...так само треба робити і фермерам з магнатами які забрали під себе 10000тис га землі..а менти погані вони служать дядє--або самі мутять з прокурорами і іншою нечістью тіпа смердючих журналістів ...НАМ ТРЕБА ПРОЙТИ ШЛЯХ АМЕРИКІ 18 СТОЛІТТЯ ДЕ КОЛЬТ БУВ ЗАКОНОМ У КОЖНОГО В РУКАХ...
рожищанин Показати IP 16 Вересня 2016 22:00
молодці хлопці --давно треба так робити це ваш хліб може ще не цівілізовано но ви праві ...так само треба робити і фермерам з магнатами які забрали під себе 10000тис га землі..а менти погані вони служать дядє--або самі мутять з прокурорами і іншою нечістью тіпа смердючих журналістів ...НАМ ТРЕБА ПРОЙТИ ШЛЯХ АМЕРИКІ 18 СТОЛІТТЯ ДЕ КОЛЬТ БУВ ЗАКОНОМ У КОЖНОГО В РУКАХ...
А мені Показати IP 17 Вересня 2016 06:37
цікаво хто є власником копалин які приховує в собі наша земля? Хто дав право зайдам (не українцям) висилати поліцію проти корінного населеня України і відбирати в ниих доступ до хліба? Виглядає що часи яйнуковича ще не відійшли у минуле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus