USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Володимирі провели в останню путь трьох загиблих Героїв

6 Липня 2023 16:30
У Володимирі 6 липня оплакували та провели в останню дорогу полеглих на війні земляків: Віктора Авраменка, Павла Плісака та Івана Терещенка. Учора кортеж з тілами захисників містяни зустріли, стоячи навколішки з синьо-жовтими прапорами, а сьогодні відбулися похорони, на які зібралися рідні, друзі, побратими, представники влади та небайдужі мешканці громади.

Про це повідомляють у Володимирській міськраді.

У перший день липня на Луганщині загинув військовослужбовець із села Заріччя Іван Терещенко. 46-річний військовий пенсіонер був призваний на службу 14 лютого 2023 року, обіймав посаду заступника командира батальйону. Його життя обірвалось внаслідок вогнепального поранення, що було несумісне з життям. Саме цього дня Іван Терещенко отримав підвищення у званні, отримавши зірку майора. У чоловіка залишились дружина, донька та маленька онучка.
Мешканець Володимира Віктор Авраменко, 1982 року народження, був мобілізований з перших днів повномасштабного вторгнення. Солдат до останнього подиху був вірний присязі та хоробро виконував бойове завдання у лавах ЗСУ. У нього залишилась мама.
Наймолодший серед загиблих – Павло Плісак. Він загинув від осколкового поранення 3 липня. Трохи більше, ніж за тиждень йому мало виповнитись всього 25 років. Свій ювілей він планував відсвяткувати з усіма рідними удома, адже мав йти у довгоочікувану відпустку. Солдат захищав рідну землю з перших днів повномасштабного вторгнення – до війська був мобілізований 26 лютого 2022 року.
Віктора Авраменка відспівали у церкві Святого Юрія, після чого траурний кортеж востаннє вирушив на прощання до його рідного дому. Івана Терещенка та Павла Плісака після прощання біля їхніх домівок відспівали у храмі Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

«У нашій громаді велика трагедія, адже проводжаємо в останню путь одразу трьох Героїв – наших земляків, які за покликом серця пішли захищати рідну землю та свої сім’ї від ворога. Висловлюю щирі співчуття рідним полеглих воїнів від імені усієї громади. Ваші рідні поповнили лави Небесного легіону і ми завжди будемо пам’ятати їхній подвиг, ще більше працюючи кожен на своєму місці задля спільної перемоги», – зазначив міський голова Ігор Пальонка по завершенню чину похорону.
Поховали Героїв з усіма військовими почестями під синьо-жовтим стягом на Алеї слави, що на міському кладовищі.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним загиблих. Вічна пам’ять, честь і шана Героям!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus