USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Володимирі-Волинському довели необґрунтованість підвищення проїзду у маршрутках

31 Березня 2017 14:55
Заступник міського голови Володимира-Волинського Лариса Куликова повідомила, що пропозиція щодо підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті міста є необґрунтованою. Після здійсненого моніторингу пасажиропотоку, цю думку підтвердили і перевізниками Володимира.

Про це Лариса Куликова написала на своїй сторінці у Фейсбук.

З її слів, сьогодні завершилася робота щодо обстеження пасажиропотоків у маршрутках, які здійснюють перевезення пасажирів по місту, проаналізували усі зібрані матеріали і представники робочої групи зустрілися із перевізниками.

«В робочій групі працювало 16 чоловік (окрім спеціалістів МВК з різних відділів, долучився депутат міської ради Жук Я.І). Обстежили маршрутки по 10 маршрутах (на інші 6 маршрутів просто не вистачило сил і часу). Шкода, що так ніхто із активістів не долучився до цієї роботи.Щодо коефіцієнту пасажиромісткості, то в цілому він перевищив той показник, який був заявлений у тарифах, однак у окремих випадках він був нижчим.

Отримали зауваження від перевізників, що у період, який ми обстежували, маршрутними таксі користується значно більше пасажирів, ніж у літній період. Отож, розрахунковий тариф на перевезення пасажирів по місту перевищує встановлений 3грн по трьох маршрутах (від 14 до 30 коп). Обговорили з перевізниками питання щодо обгрунтування окремих складових тарифу та дійшли спільної думки - обгрунтовані підстави для підвищення тарифу щодо перевезення пасажирів по місту до 3 грн 50 коп – відсутні», - йдеться у дописі Лариси Куликової.
Натомість у Луцьку одним рішенням виконкому необгрунтовано підвищили вартість проїзду у громадському транспорті міста з 3 до 4 гривень.

Нагадаємо, лучанин Віталій Затіраха звернувся до Антимонопольного комітету у Волинській області з тим, щоб здійснили перевірку, чи економічно обґрунтовано та відповідно до українського законодавства у Луцьку збільшили вартість проїзду у маршрутках.

Ціна на проїзд збільшиться вже з 1 квітня. За таке рішення голосували у тому числі заступники міського голови – Тарас Яковлев, Сергій Григоренко, Юрій Моклиця, й одразу після цього заявили про те, що залишають свої посади.

Автор звернення до антимонопольників запевняє, що з розумінням ставиться до підвищення цін, якщо це обумовлено об'єктивними чинниками. Втім, має бути вирахуваний об’єктивний та публічний аналіз витрат перевізників, чого не відбулося.

Крім того, у Луцьку оголосили флешмоб: «Один день без маршрутки». Так, мешканців Луцька закликали один день в тиждень не користуватися міськими маршрутками. Тобто, обрати будь-який спосіб пересування, крім міських автобусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мутний вася Показати IP 31 Березня 2017 16:54
Так не хай Козюра , як знаний борець у місті ( передвиборна обіцянка 2008 чи 2010 року) за зменшення вартості проїзду підготує проект рішення на сесію про скасування рішення виконкому про підвищення вартості проїзду. Чи слабо, Андрійку ? Простіше проблему звалити на попередників чи її вирішувати.
петрик Показати IP 31 Березня 2017 17:03
випадково знайшов в архіві. за 2010 рік (вибори в ЛМР) Ціна на проїзд у маршрутках Луцька знижена до 1.50 грн! Рішення про зниження ціни в маршрутках із 2.00 грн до 1.50 грн було прийняте ще 14 числа. Зараз можна рішення суду знайти викладеним на офіційному сайті Андрія Козюри. Берете читаєте уважно, роздруковуєте, а якщо перевізник хоче вас висадити з маршрутки, - показуєте роздрукований документ, який підлягає виконанню на всій території України усіма (юридичними і фізичними особами) без винятку. Справу з незаконними тарифами вирішено, тепер залишається тільки справа за самими лучанами, які захочуть чи не захочуть боротися далі за свої права. Андрій Козюра два роки судився і нарешті справа доведена до кінця. Тепер головне - не підкачати самим лучанам.
51 омбр(розформ) Показати IP 31 Березня 2017 21:16
У Володимері в частинах (14 і 39) більше тисчя і атошних які їдуть на службу .на обід, після роботи дод дому хто має платити ау ау ау ...........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus